Novi film redatelja Zrinka Ogreste ušao je u službeni program Berlinalea

'S one strane' će se prikazati u sklopu programa Panorama

FOTO: HAVC

Novi film redatelja Zrinka Ogreste, “S one strane”, danas je uvršten u službeni program uglednog filmskog festivala u Berlinu, prenosi HAVC. Ogrestin najnoviji uradak će se prikazati u sklopu programa Panorama, tradicionalno usmjerenog na filmove s jakim autorskim vizijama. Berlinale zajedno s festivalima u Veneciji i Cannesu pripada najvažnijim svjetskim filmskim događanjima tog tipa.

Scenarij za “S one strane” napisali su Ogresta i Mate Matišić, a radnja filma prati patronažnu sestru Vesnu koja se se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godine nastojala skriti. Glavne uloge u filmu igraju Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, dok se u sporednim ulogama pojavljuju Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan i drugi.

Višestruko nagrađivani redatelj

“S one strane” je sedmi film Zrinka Ogreste, koji je za svoja prijašnja ostvarenja već više puta nagrađivan na međunarodnim festivalima poput onih u Veneciji, Karlovym Varyma ili Londonu.

“Godinama me opsjeda fenomen oprosta, je li čovjek sposoban oprostiti a pri tom ne ranjavati nedužne. To je tek jedna od misli koje sam prevrtao stvarajući ovaj film. Svijet danas cijeni uspjeh, a ne vrijednosti. Volio bih kad bi se u mom filmu našlo ovo drugo i kad bi se pamtio po tome, sve ostalo je parada”, izjavio je Ogresta za HAVC povodom objave vijesti o uvrštavanju njegova filma u službeni program Berlinalea.