Novi Star Wars: The Last Jedi predstavit će nova bića; preslatke Porgove. Ljudi su se već zaljubili

Navodno njima žele privući klince u kino, ali odrasli su poludjeli za njima

FOTO: LucasFilm

Star Wars: The Last Jedi upoznat će gledatelje s novim bićima u Star Wars svijetu. Zovu se Porgovi, liče na spoj hrčka i pingvina i preslatki su s tipično diznijevskim velikim molećivim očima. Stoga su već krenule pretpostavke da će im glavna uloga biti da privuku klince u kina i povećaju prodaju Star Wars igračaka. Ipak, gledateljima se već prilično sviđaju.

Porgovi su bića koja žive na planetu Ahch-To gdje je sagrađen prvi hram Jedija i gdje Rey pronalazi Lukea Skywalkera na kraju Epizode VII. Među promo fotkama za The Last Jedi koje je objavio Entertainment Weekly je i ona s Chewbaccom i Porgom na kopilotskom sjedalu Millenium Falcona.

Inspiracija za Porgove su zapravo bile ptice

Redatelj Epizode VIII Rian Johnson došao je na ideju za Porgove kad je pregledavao lokacije za snimanje u Irskoj gdje je na otoku Skellig primijetio zanimljive ptice. “Ako odete na Skellig u određeno doba godine, otok je prepun tupika, koji su jednostavno preslatki. Shvatio sam da su zapravo dio otoka i pomislio da tako nešto moram ubaciti u film, i tako su nastali Porgovi”, rekao je Johnson.

U Star Wars franšizi često vidimo nove slatke likove. Počelo je s Ewoksima u originalnoj trilogiji, koji se nisu pretjerano svidjeli odraslima, doživjeli su ih kao Lucasov mamac za klince. Bili su u pravu jer su ih klinci obožavali. U prequel trilogiji pokušali su istu taktiku s Jar Jar Binksom, neuspješno, no u Force Awakens im je uspjelo osvojiti publiku sa simpatičnim droidom BB-8. Sudeći po komentarima na Twitteru, gledatelji su se već zaljubili u Porgove.