Na ovogodišnjem INMusic festivalu nastupit će i Rundek. Ima važan povod; slavi 20 godina Apokalipsa

Darko Rundek najavljuje veliki glazbeno-scenski projekt Apocalypso Now

30.04.2013., Sibenik - Darko Rundek sa svojim Cargo Triom odrzao je koncert u prepunom HNK u Sibenik.
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dvanaesto izdanje INmusic festivala ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu, a osim brojnih svjetski poznatih imena, povodom 20. godišnjice svog prvog samostalnog albuma, nastupit će i jedan od naših najvažnijih glazbenika Darko Rundek.

Rundek će nastupiti na glavnoj pozornici s Apocalypso Now, glazbeno -scenskim projektom koji bi trebao biti retrospektiva njegove karijere, otkako je 1997. objavio album Apokalipso.

Dosad nikad objavljene snimke

“Apokalipso izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boxu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih Dovitljivih malih čudaka iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom Apocalypso Now”, najavio je glazbenik. Apocalypso Now uključuje sedam pratećih glazbenika te autorske video i svjetlosne efekte.

Rundekova karijera započela je 1979. godine u grupi Haustor koja je obilježila glazbenu scenu bivše Jugoslavije, a neki od hitova su im bili Šal od svile, Uzalud pitaš, Ena, Moja prva ljubav… Početkom 1997. objavljuje svoj prvi samostalni album Apokalipso na kojem surađuje s dvadesetak glazbenika, nakon kojeg su uslijedili U širokom svijetu (2000.), Ruke (2002), nakon čega formira novi sastav Rundek & Cargo Orkestar.

Najavljena velika glazbena imena

Osim Rundeka, na INmusic festivalu #12 ove godine nastupaju Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Slaves i mnogi drugi, a održava se uz potporu Ožujskog piva te OTP banke koja na festivalu omogućava beskontaktno plaćanje.

Trodnevne festivalske ulaznice dostupne su po promotivnoj cijeni od 399 kn do 17. ožujka, u svim poslovnicama OTP banke, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 200 kn dostupne su također do 17. ožujka 2017. godine.