Ovaj video, u kojem netko analizira bijesne scene Jacka Nicholsona, savršeno demonstrira zašto je maestralan glumac

Njegov možda najveći talent je način na koji se ljuti u svojim filmovima

FOTO: Screenshot

Da, Jack Nicholson je jedan od najvećih glumaca svih vremena, i njegov glumački raspon je nedosežan. Glumio je svakakve likove, prošao kroz razne žanrove, od drama i trilera, preko horora do komedija, a i dalje smatramo da je postavio standard za filmsku interpretaciju Batmanovog najvećeg neprijatelja, Jokera. Iako je sposoban uvjerljivo odglumiti široki spektar emocija, njegov možda najveći talent je način na koji se ljuti u svojim filmovima.

Njegova ljutnja ima sto verzija, a YouTube kanal Nerdwriter1 upravo je objavio izvrstan video koji analizira upravo to – sve načine na koje se Jack Nicholson ljutio u svojim filmovima. Ono što je osobito zanimljivo u ovoj video analizi jest obraćanje pažnje na detalje, a to je nešto u čemu je Nicholson osobito dobar. On se nikad ne ljuti na isti način, već se adaptira likovima koje tumači, ali uvijek je intenzivan i skroz uživljen u ulogu. Zato i jest toliko uvjerljiv.

Nikad nije ljut na isti način

Prije svega, ima dva glavna načina na koji se ljuti: prema drugima, i sam sa sobom. Kad se ljuti na druge, to rezultira bijesom i nasiljem, iživljavanjem – kao Jack Torrance u filmu The Shining, kad posve poludi.

Ali, zna se ljutiti i na samoga sebe, a to je već ispoljavanje frustracija, što je napravio pri kraju Vještica iz Eastwicka, na primjer, gdje je glumio Lucifera. Pogledajte cijeli video kako bi vas podsjetio koliki je zapravo Jack Nicholson genijalac.