Ovo je 19 nikad objavljenih fotografija članova Nirvane iz 1991. godine

Kirk Weddle je u to vrijeme bio poznat kao jedan od najboljih podvodnih fotografa

FOTO: Kirk Weddle/Modern Rocks Gallery

Prošle su gotovo 24 godine otkad je teksaški fotograf Kirk Weddle dobio zadatak da snimi fotke koje će biti korištene za omot legendarnog albuma grupe Nirvane, “Nevermind”. Nekoliko mjeseci nakon prvog snimanja, ponovno se našao s članovima benda u nekom zatvorenom bazenu u Los Angelesu kako bi iz zafrkancije ponovno napravili fotke u istom okruženju kao i prvog puta.

Weddle je u to vrijeme bio poznat kao jedan od najboljih podvodnih fotografa, a članove benda uspio je nagovoriti da uskoče u bazen usprkos tome što je je bila riječ o iznimno hladnom jutru. Iz toga je nastalo preko 200 fotografija koje autor čuva u svojoj arhivi, a sad je u javnost pušteno njih 19 koje prikazuju Kurta, Krista i Davea u opuštenom i raspoloženom izdanju. Momci su na bazen stigli direktno sa mini turneje po zapadnoj obali SAD-a gdje su odradili niz koncerata, i bili su toliko iscrpljeni da je Kurt usred snimanja odlučio malo odspavati, što se vidi na jednoj od fotki.

Ove fotke su postale dostupne zahvaljujući Modern Rocks galeriji iz grada Austina koja će krajem mjeseca otvoriti izložbu na temu Nirvane. Neke od njih našle su se i u novom dokumentarcu Bretta Morgena, “Montage of Heck”, koji se bavi životom Kurta Cobaina.

Ovo je 19 nikad objavljenih fotografija članova Nirvane iz 1991. godine