Paul McCartney po prvi put ikad uživo izveo staru stvar Beatlesa 'Another Girl' i oduševio svijet

Pjevač je nastupio u istoj dvorani prije gotovo pola stoljeća

NEW YORK, NY - FEBRUARY 14: Paul McCartney performs at Irving Plaza on February 14, 2015 in New York City.   Theo Wargo/Getty Images/AFP
FOTO: AFP/AFP

Gotovo 50 godina nakon što su Beatlesi nastupili u Nippon Budokan areni u Tokiju, Paul McCartney je tamo održao solo koncert s posebnim iznenađenjem za sve fanove ovog pjevača i Beatlesa.

Naime, McCartney je u sklopu svoje standardne set liste koju je izvodio na cijelom turneji, u Tokiju izveo i nešto što nitko nije očekivao – pjesmu Beatlesa “Another Girl”, koju niti bend niti on nisu nikad dosad svirali uživo. Ta pjesma izašla na njihovom albumu “Help!” iz 1965. godine.

Ova britanska glazbena legenda se odlučila na taj potez jer ga ta dvorana podsjetila na sjajan koncert kojeg je tamo odradio sa svojom grupom prije pola stoljeća.

Uspomene ga natjerale na improvizaciju

“Bilo je to senzacionalno i vrlo emotivno iskustvo. Publika je bila sjajna, a ova dvorana budi neke divne uspomene zbog kojih je ovo bio jedan od najboljih koncerata na turneji”, izjavio je McCartney.

Zanimljivo je što je taj koncert Beatlesa u Nippon Budokan areni 1966. godine izazvao prosvjede, jer se tad smatralo da se glazbena događanja ne smiju odvijati u dvorani namijenjenoj za sportske manifestacije.