Peta sezona serije 'Homeland' bavit će se Snowdenom, Putinom i IS-om

Carrie napušta CIA-u i odlazi raditi za misterioznu privatnu firmu

Homeland
Serie TV
Saison 4
2014
Claire Danes
Damian Lewis
Morena Baccarin
Jackson Pace
Morgan Saylor
Mandy Patinkin.
Collection Christophel  © 2014 Showtime
FOTO: Collection Christophel/Showtime

Umjetnost će ponovno imitirati život u petoj sezoni serije “Homeland”, ili u hrvatskom prijevodu “Domovine”. Ova vrlo popularna serija o obavještajcima i špijunima u novim epizodama bavit će se stvarnim zbivanjima i osobama, kao što su ISIS, napad na redakciju Charliea Hebdoa, Edward Snowden i Vladimir Putin.

Tu informaciju otkrio je predsjednik TV kuće Showtime David Nevins na tiskovnoj konferenciji, gdje je govorio o novom smjeru “Homelanda” čije je snimanje prije nekoliko mjeseci preseljeno u Berlin zbog pritiska Pakistana. “Mislim da će gledatelji biti vrlo zadovoljni s novim epizodama. Sve teme kojima će se baviti su stvarne i aktualne, i dok god bude tako, svaka sezona će biti zamjetno drukčija od prijašnjih”, rekao je Nevins.

Ogroman trud ulažu u razumljivost karaktera likova

U petoj sezoni vidjet ćemo kako je glavni lik Carrie Mathison (Claire Danes) napustila CIA i otišla raditi za misterioznu privatnu firmu, lociranu u Berlinu. Nevinsova izjava u kojoj je rekao da će se “Homeland” baviti i ISIS-om kontradiktorna je onoj izvršnog producenta Alexa Ganze, koji je prije nekoliko mjeseci rekao kako su životi pripadnika Islamske države prekomplicirani za prikazivanje u igranoj seriji.

“Prilikom razvijanja likova iz prošlih sezona kao što su Abu Nazir, Brody ili Haqqani, uložen je ogroman trud u to da gledatelji shvate njihove motivacije i način života. S ISIS-om je to gotovo nemoguće”, rekao je Ganza, koji je tom prilikom dodao i da će se u novoj sezoni vjerojatno baviti i krizom u Ukrajini, što Nevins nije ni spomenuo.

Peta sezona “Homelanda” s emitiranjem kreće početkom listopada.