Počinje snimanje novog Hellboya; iscurili su neki detalji i zvuče manje grozno nego smo se bojali

Hellboya će glumiti David Harbour, šerif iz serije Stranger Things

FOTO: Mike Mignola promo

Redatelj Neil Marshall, autor nekoliko epizoda Igara prijestolja, Black Sailsa i Westworlda, za nekoliko tjedana počinje snimati novog Hellboya, a ovih su dana u medije procurili navodni detalji scenarija. Novi Hellboy, koji se sada službeno zove samo Hellboy, reboot je prethodna dva filma, iz 2004. i 2008., koje je režirao Guillermo del Toro, a po svim najavama, bit će ozbiljno krvav i žestok.

Mike Mignola, autor legendarnog stripa po čijim se djelu film snima, kaže kako će novi Hellboy biti više horor, za razliku od del Torove zabavnije, fantasy interpretacije. U ulozi Hellboya, nažalost, više nećemo gledati Rona Perlmana; glavna uloga u Marshallovom filmu pripala je Davidu Harbouru, zapaženom šerifu iz Netflixove serije Stranger Things.

Scena s čudovištem na London Bridgeu

Hellboy će se, sudeći po dosad objavljenom, ovog puta boriti protiv Blood Queen (Milla Jovovich), nekad dobre vještice znane kao Nimue ili Lady of the Lake, i vjerne prijateljice kralja Arthura i Merlina. Radnja novog Hellboya odvijat će se u Londonu, a spominje se scena u kojoj će nekakvo čudovište svojim krakovima zahvatiti London Bridge.

Filmu se pridružio glumac Ian McShane, u ulozi profesora Brooma, a navodno ćemo vidjeti cijelu ekipu B.P.R.D-a (Bureau For Paranormal Research and Defense), poznatu iz stripvoa, koju će predvoditi Hellboyev stari prijatelj, amfibijski telepat Abe Sapien. Snimanje počinje u rujnu.