Pogledajte dosad neviđene fotografije sa snimanja velikog Blade Runnera

Trideset godina kasnije, dobivamo prvi pogled iza scena

Najbolji SF stvara svjetove koji su futuristički, daleki i neprepoznatljivi, ali opet, nekako bliski i poznati. Nekima to uspije, nekima ne. Blade Runner je jedan od filmova koji su uspjeli.

Od prve scene kada kamera klizi kroz futuristički Los Angeles, pa sve do najsitnijih detalja poput Deckerova pištolja, sve je razrađeno do najsitnijih detalja. Zato je, vjerojatno, Blade Runner i ušao u legendu.

Kad smo već kod prve scene i futurističkog L.A.-a, pogledajte ove fotografije i vidjet ćete kako su to snimali. Apsolutno svaka stvar koju vidite tamo je minijatura, model i maketa. Cijeli set je tek nekoliko metara kvadratnih.

Upravo dok se priča o potencijalnom nastavku Blade Runnera, neka dobra duša je na imgur-u objavila album dosad potpuno neviđenih fotografija iz radionice koja je izradila sve modele za najbolji znanstvenofantastični film svih vremena.

NiSjq8J - Imgur

Rijetko kada imamo priliku uživati u procesu izrade superfuturističkog filma snimljenog prije više od trideset godina. A bome rijetko vidimo i ovako dobre brkove