Pola milijuna Kubanaca došlo je na koncert Rolling Stonesa u Havani, oduševljeni su bili i gledatelji i bend

Svirali su dva sata na besplatnom koncertu

FOTO: Facebook

Na dugo iščekivanom koncertu Rolling Stonesa u Havani na Kubi došlo je pola milijuna gledatelja koji su satima čekali u redu kako bi ušli u sportski kompleks Ciudad Deportiva u Havani. Tamo su u petak 26. ožujka Stonesi održali besplatni koncert. “Pozdrav Havana, Dobra večer moji Kubanci”, rekao je Mick Jagger na samom početku, piše BBC.

Koncert su počeli s pjesmom “Jumpin’ Jack Flash”, a nastavili s “It’s Only Rock ‘n Roll”. U dvosatnom koncertu odsvirali su 18 pjesama poput “Sympathy for the Devil”, “Angie”, “Paint it Black” i na kraju “Satisfaction”. U sportskom kompleksu u Havani otvorenom 1959., prije Castrove revolucije, postavljena je pozornica duga 80 metara te sedam divovskih ekrana.

The Rolling Stones playing Jumpin' Jack Flash in Cuba!

¡Gracias Cuba por el increíble e inolvidable show! ¡Fue maravilloso verles a todos ustedes!Thank you Cuba for an incredible, unforgettable show! It was wonderful to see all of you!#StonesCubahttps://www.rollingstones.com/2016/03/26/stonescuba-set-list/

Gepostet von The Rolling Stones am Freitag, 25. März 2016

‘Sada mogu umrijeti’

Koncert britanskih rokera smatra se drugim znakom velike promjene u toj otočkoj državi, gdje je do prije 15 godina komunistička vlada zabranjivala slušanje i sviranje većinu zapadnjačke pop i rock glazbe. Rock’n’roll je tamo osuđivan kao dekadentan i subverzivan element.

“Bilo je zabranjeno. Nismo mogli imati Beatlese ili neke pjevače iz Latinske Amerike. Sada nam je doputeno da slušamo ono što želimo slušati”, rekao je jedan fan za BBC. Obamin posjet i koncert Rolling Stonesa stanovnici prepoznaju kao povjesan i jedinstven događaj.

“Sada mogu umrijeti, ovo mi je cijeli život bila posljednja želja, da vidim Rolling Stonese” rekao je Joaquin Ortiz 62-godišnji noćni čuvar. “Vrijeme mijenja sve, jako nam je drago što smo ovdje. Bilo bi veliko iznenađenje, da se ovo dogodilo prije 10 godina” rekao je Jagger.