Popularnost 'Povratka u budućnost' je na vrhuncu, konačno je došao onaj dan kad je Marty McFly stigao u 2015.

Brojne korporacije su odlučile izvući maksimalnu korist iz cijele priče

FOTO: Screenshot

Budućnost je konačno stigla. Točnije, došao je 21. listopad 2015., dan kad Marty McFly stiže iz prošlosti u filmu “Povratak u budućnost 2”. Marty je do današnjeg dana doputovao uz pomoć futurističkog Deloreana, dok su svi ostali bili prisiljeni čekati dugih 26 godina koliko je prošlo otkad se ovaj film pojavio u kinima.

U njemu Marty, kojeg glumi Michael J. Fox, putuje u budućnost kako bi spasio svoju tad još nerođenu djecu. Stvari se zakompliciraju kad on i Doc zbog svojih akcija negativno utječu na povijest i promijene neke vrlo bitne stvari. No ono što ostaje je vizija vremena koje je bilo četvrt stoljeća ispred trenutka kad je film izašao.

10/21/15! The Future is NOW! Doc Brown has a special message just for you. #BTTF2015

Gepostet von Back to the Future Trilogy am Dienstag, 20. Oktober 2015

Film je stekao ogroman broj štovatelja

Iako su većina predviđanja budućnosti iz filma bila poprilično pogrešna, on je ipak stekao ogroman broj štovatelja koji već godinama s nestrpljenjem isčekuju današnji dan. Uz njih, i brojne korporacije su odlučile izvući maksimalnu korist iz cijele priče. Tako će Pepsi staviti u prodaju limitiranu količinu Pepsi Perfect pića, imaginarne verzije koja se pojavila u “Povratku u budućnost”. Američki mobilni operater Verizon mobilizirao je cijelu eskadrilu Deloreana koji će biti na raspolaganju svim Njujorčanima koji zatraže prijevoz putem aplikacije Lyft.

Nintendo je predstavio video igru Wild Gunman, koju Marty igra u filmu kad stigne u budućnost. Tehnološka kompanija Arx Pax pustit će u prodaju drugu generaciju skateboardova koji mogu lebdjeti, tzv. hoverboardova, a uskoro će izaći i dokumentarac o ovoj filmskoj trilogiji “Back in Time”.

Jedino što obožavatelji ipak neće dobiti je četvrti nastavak ovog serijala. Redatelj Robert Zemeckis je više puta ponovio kako se to definitivno neće dogoditi, barem ne dok su on i scenarist Bob Gale živi. No bez obzira na to, trilogija “Povratak u budućnost ” će i dalje u svakoj generaciji pronaći veliki broj novih štovatelja.