Potvrđeno je da Han Solo dobiva svoj film, i fanovi 'Star Warsa' su oduševljeni

Ovaj spin-off će prikazati kako je Han Solo postao krijumčar i lopov

Mladi Han Solo će dobiti svoj spin-off kojeg će režirati Christopher Miller i Phil Lord. Ta informacija potvrđena je na stranici Starwars.com, a spomenuti redateljski dvojac najpoznatiji je po još zajedničkih projekata; oni su, naime, režirali “Lego film” i “21 Jump Street”.

Radnja ovog “Star Wars” spin-offa fokusirati će se na mladog Hana Soloa i to kako je on postao krijumčar, lopov i nitkov kojeg su Luke Skywalker i Obi-Wan Kenobi susreli u kantini u Mos Eisleyu. Miller i Lord rekli su kako žele dosta riskirati s ovim filmom. “Želimo publici pružiti novo iskustvo, ali istovremeno smo svjesni da moramo pokazati poštovanje prema ovim likovima i njihovom naslijeđu. Ovo je za nas zaista ispunjenje sna, jer volimo ovu franšizu otkad smo bili klinci”, izjavio je redateljski dvojac.

Miller glumio Stormtroopera

Za Christophera Millera vezana je i jedna zanimljivost. On je na početku svoje karijere radio kao stažist u studiju Lucasfilm, a navodno se pojavio i kao Stormtrooper u jednom od specijalnih izdanja “Star Wars” filmova.

Scenarij za film o Hanu Solou pišu Lawrence Kasdan i njegov sin Jon. Kasdan je bio jedan od autora scenarija za “The Empire Strikes Back” i “Return Of The Jedi”, a pisao je scenarij i za nadolazeći “The Force Awakens”.

Očekuje se kako će se ovaj spin-off u kinima naći polovicom 2018. godine.