Nakon 20 godina snima se novi Spawn, pomalo zaboravljeni antijunak iz stripa

U pregovorima za glavnu ulogu su neke od holivudskih zvijezda

FOTO: screenshot

Prošlo je punih dvadeset godina od kad je Spawn prešao iz stripa na film, a od tada se nebrojeno puta najavljivao reboot. Sada se to ipak događa, snima se novi Spawn, a režirat će ga sam tvorac mračnog antiheroja, Todd McFarlane. U intervjuu za Comic Book Mcfarelane iznio je neke detalje o radnji, za koju je rekao da će pomalo iznenaditi fanove.

Naime, Spawn će biti prisutan u filmu, ali neće biti glavni lik niti nositelj radnje. Usporedio je svoju ideju sa Spielbergovim klasikom Ralje. Spawn neće biti u centru pažnje, nego će biti katalizator radnje, prisutnost iz sjene koja uskače u odgovarajućem trenutku, baš kao što velika bjela psina iskače od ispod površine u Raljama.

Glavna uloga ponuđena je Leonardu DiCapriju

Umjesto Spawna, glavni lik bit će policajac Twitch, koji se u stripovima pojavljuje od prvog broja, a McFarlane ga je usporedio sa šerifom Brodyjem, ponovno se referirajući na Ralje. Twitch će se također pojaviti i u seriji Sam and Twitch koja je u izradi za BBC America, a koju će režirati Kevin Smith.

Koliko će se fanovima nakon 20 godina čekanja svidjeti činjenica da se neće nagledati samog Spawna ostaje za vidjeti, no McFarlane je uvjeren da će upravo taj pristup film učiniti posebnim. U istom intervjuu izjavio je da mu je već pristupilo nekoliko holivudskih zvijezda zainteresiranih za glavne uloge, koje nije imenovao, a glavnu ulogu ponudio je Leonardu DiCapriju iako nije otkrio je li ga zamislio kao Spawna ili Twitcha.