Poznato je koliko je Nolan zaradio na Oppenheimeru, a već se priča i o tome što snima sljedeće

Redateljev honorar predstavlja kombinaciju njegove plaće, naknada na temelju prihoda filma, ali i bonusa za njegove Oscare

FOTO: AFP

Christopher Nolan je u nedjelju navečer odnio kući dva Oscara, za režiju i produkciju filma “Oppenheimer”.

Prema pouzdanim izvorima, njegova konačna zarada na hit filmu koji prati život znanstvenika J. Roberta Oppenheimera i njegovu ulogu u stvaranju atomske bombe, bit će nešto manja od 100 milijuna dolara. Ta brojka predstavlja kombinaciju njegove plaće, naknada na temelju prihoda filma, ali i bonusa za njegove Oscare. Njegov agent nije htio kommentirati te brojke, piše Variety.

Zaradio 958 milijuna dolara

Film studija Universal – koji je ukupno osvojio sedam Oscara, uključujući Oscara za najboljeg glumca Cilliana Murphyja i sporednog glumca Roberta Downeya Jr. – napravljen je s budžetom od 100 milijuna dolara. Nakon što se film pojavio u kinima 19. srpnja, zaradio je 958 milijuna dolara širom svijeta, što je ogroman iznos s obzirom na ocjenu R (zabranjen ulaz mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili skrbnika) i trajanje od tri sata.

“Oppenheimer” je tako ispao i najunosniji dobitnik Oscara za najbolji film još od “Gospodara prstenova: Povratak kralja” iz 2004. godine. Film se ponovno prikazuje u 1.000 kino dvorana ovog vikenda, što će zasigurno povećati njegovu konačnu zaradu; računa se da će nadmašiti prag od 1 milijarde dolara, čime će se aktivirati i dodatni bonus za redatelja.

Sada su sve oči uprte u to što će Nolan – koji je napisao, režirao i producirao “Oppenheimer” – učiniti sljedeće. Neki kažu da će to biti remake misterioznog trilera “The Prisoner”, temeljen na TV seriji iz 1960-ih koju je stvorio i u kojoj je glumio Patrick McGoohan. S tim se projektom Nolan već povezivao 2009. godine.

No, znanstveno-fantastični projekt nestao je s njegove liste želja iste godine kada je AMC objavio vlastiti “The Prisoners”, šestodijelnu miniseriju predvođenu Jimom Caviezelom u ulozi nesretnog agenta Broj Šest uz Iana McKellena i Ruth Wilson. Drugi kažu da će sada, nakon što je sezona nagrada iza njega, početi pisati novi scenarij.