Preminuo legendarni srpski glumac Vlastimir Đuza Stojiljković

Stojiljković je otpjevao i hit 'Devojko mala', koji je kasnije proslavila grupa Idoli

FOTO: prtscr YouTube

Poznati srpski i jugoslavenski kazališni i filmski glumac Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je u srijedu u Beogradu od posljedica moždanog udara pretrpljenog u listopadu prošle godine, objavili su beogradski mediji pozivajući se na liječničke izvore.

Đuza Stojiljković odigrao je brojne uloge u u kazalištu, na filmu i televiziji, a vjerojatno je najpoznatiji po Rodoljubu iz kultne jugoslavenske televizijske serije “Pozorište u kući” te po ulozi u filmu “Ljubav i moda” u kojem je otpjevao hit “Devojko mala” koji je kasnije proslavila pop-rock grupa Idoli. osim te pjesme, snimio je još nekoliko singlica, piše B92.

Igrao je više od 130 uloga

Bavio se i sinkronizacijom animiranih filmova, a jedan od najupečatljivijih likova s njegovim glasom je Patak Dodo. Rođen je 30. lipnja 1929. godine u Ražnju u istočnoj Srbiji, a glumom se počeo baviti amaterski još kao srednjoškolac, da bi profesionalnu karijeru započeo 1951. u Beogradskom dramskom kazalištu odakle je 1968. prešao u Atelje 212 gdje je dočekao mirovinu. Igrao je više od 130 uloga, a veliki trag ostavio je i glumeći u brojnim televizijskim serijama. Uz brojne druge, ove je godine dobio “Sterijinu nagradu” za osobite zasluge na unapređenju kazališne umjetnosti i kulture.

https://www.youtube.com/watch?v=KFHuGlv-cnE