Priča se da se snima nastavak originalnih Ghostbustersa. Ženska verzija nije baš prošla super pa smo oprezni, no veselimo se

Reitman tvrdi da se već radi na filmu, iako nema još službene potvrde

FOTO: IMDB

Gledatelji već desetljećima žele vidjeti nastavak Ghostbustersa, jedne od najzabavnijih i najoriginalnijih komedija osamdesetih, a i producent i režiser prva dva filma Ivan Reitman već godinama priča kako ga želi snimiti. Dapače, film je već bio najavljen 2014., no Sony Pictures je ipak odustao su od tog projekta i zamijenio ga rebootom sa ženskom glumačkom postavom, koji nije baš najbolje prošao.

Iako je reboot bio neuspješan, ponovno je zagrijao Reitmana da se prihvati Ghostbustersa, ali s neobičnim obratom – da poveže svoje likove iz osamdesetih s novim Ghostbustericama iz reboota, ali i s pričom iz nadolazeće animirane verzije. Taj bismo scenarij, dakle, mogli gledati u trećem nastavku na kojem se, prema riječima redatelja, već radi.

Moguće je okupljanje stare ekipe

Naime, na nedavno održanom Comic-Conu Reitman je otvoreno govorio o planovima za budućnost franšize. Pritom je izjavio da je osim animirane verzije, koja će nam prikazati svijet Ghosbustersa iz perspektive samih duhova, već u izradi i igrani film. Zamišljen je kao nastavak i, kako se Reitman nada, u kinima bi bio na ljeto 2019. godine, točno na 35. godišnjicu objavljivanja prvih Ghostbustersa.

Natuknuo je i mogućnost da se ponovno okupi originalna postava Ghostbustersa, uključujući i preminulog Harolda Ramisa. Reitman, naime, razmatra mogućnost da Ramisa uključi u novi film uz pomoć CGI tehnologije. Na tu ideju je došao nakon što je vidio koliko je uspješno kompjuterska tehnologija vratila na film Petera Cushinga (admirala Tarkina) u Star Wars: Rogue One. Dan Aykroyd, Bill Murray i Ernie Hudson još nisu potvrdili sudjelovanje u novom projektu.