Nekad je nužno odabrati stranu

Prije nastavka Frozena, Disney će objaviti kratkometražni animirani film o smiješnom Olafu. Čini se zabavan

Objavljen je trailer u kojem snjegović ide okolo i uči o blagdanskim običajima

FOTO: Walt Disney Animation Studios /YouTube/Screenshot

Prošle su četiri godine otkako je Frozen igrao u našim kinima, nastavak ćemo gledati tek za dvije godine, a u međuvremenu Disney je odlučio objaviti novi kratkometražni animirani film s likovima iz Frozena. Jedan je već izašao; Frozen Fever, 2015. godine, a kasnije ove godine gledat ćemo snjegovića Olafa u njegovom solo filmu, za kojeg je jučer objavljen prvi trailer.

Film se zove Olaf’s Frozen Advanture, trajat će otprilike dvadeset minuta i trebali bismo ga gledati u kinu prije projekcija animiranog filma Coco, čija je premijera najavljena za 22. studenog. John Lasseter, glavni kreativni direktor Disneya i Pixara, ispričao je za Entertainment Weekly o čemu se radi u Olafovoj smrznutoj avanturi, koja se zapravo odvija u vrijeme Božića.

Olaf i sob Sven upoznaju blagdanske običaje

“Ljudi često zaborave da se radnja Frozena odvija usred ljeta, a ova priča prati što se događa u blagdansko vrijeme, i budući da su Elsa i Anna dugo bile razdvojene, one nemaju blagdanske obiteljske običaje”, kaže Lasseter. Dodaje da će Olafu u njegovoj avanturi pomoći sob Sven te da i ovaj put možemo očekivati da će biti izrazito šeprtljav.

Radnja je takva da Olaf ide okolo po Arendellu i ispituje ljude o tome što rade za Božić. “Olaf je skroz entuzijastičan i pozitivan, ali ujedno je i skroz naivan”, kaže Lasseter. Napominje da mu je snjegović jedan od najdražih likova koje je ikad stvorio, jer je zabavan i lako upada u komične situacije. Što se tiče nastavka Frozena, u svjetska kina stiže 27. studenoga 2019. godine.