Nekad je nužno odabrati stranu

Sedam glumaca koji su trebali glumiti superheroje (ali srećom nisu)

Neki su odbačeni tuđom krivicom, a neki zbog gnjeva obožavatelja

Jedina zanimljivija stvar od katastrofalno odabranih glumaca i posljedično loših filmova su katastrofalno odabrani glumci za filmove koji se nikad nisu snimili.

Koliko god se zgražamo nad nelogičnim izborima glumaca, dio nas se potajno i naslađuje poput pravih generala poslije bitke koji su od početka znali da će to biti totalni fijasko.

Hollywood je pun takvih priča. Dok su neke od njih samo glasine, za neke se zna da su točne. S obzirom da su filmovi o superherojima danas unosan biznis, pronašli smo nekoliko priča o filmovima i ulogama koje su se trebale dogoditi, ali na našu i njihovu sreću nikad nisu.

Ovo su takvi epski promašaji koji bi vjerojatno vrlo negativno utjecali na cijeli žanr filmova o superherojima.

1. Nicolas Cage kao Superman

nicolas cage

Nicolas Cage nije uvijek bio glumac kakvim ga se danas percipira. Prije nego što je snimio promašaje poput “The Wicker Man” i “Left Behind”, Cage je zapravo dobivao Oscare za svoje uloge. No i u njegovu zlatnom periodu bilo je očito da uloga Clarka Kenta nije za njega. Tu je potencijalno mogla biti riječ o dobrom filmu jer je scenarij pisao Kevin Smith, a režiju je trebao odraditi vječni čudak i genijalac Tim Burton. Je li Cage taj zbog kojega je projekt propao ili ne, ne znamo, ali zato je snimljen dokumentarac o tome što je ovdje pošlo po krivu.

2. Tom Selleck kao Indiana Jones

Zanimljiva je da je Tom Selleck taj kojem se ova uloga nije sviđala i koji je odbio snimanje “Indiane Jonesa” kako bi mogao nastaviti rad na svojoj seriji “Magnum P.I.”. Možda i bolje, jer teško nam je zamisliti bilo koga drugog osim Harrisona Forda kao Indianu Jonesa iz 80-ih.

3. Marlo Wayans kao Robin

marlon wayans

Ne samo da Marlon Wayans nikad nije dobio priliku da glumi Robina nego “Batman” u kojem je trebao glumiti nikad nije ni snimljen. To je trebao biti Tim Burtonov treći film o Batmanu, no navodno je došlo do razilaženja sa studijem oko toga u kojem smjeru film treba ići i Burton se povukao iz projekta. Umjesto njega uletio je Joel Schumacher, koji je snimio svoju verziju.

4. Edward Furlong kao Spiderman

edward-furlong

Furlong nije loš glumac. No nije ni superheroj. Dok je bilo planirano da će James Cameron režirati “Spidermana”, trebala se okupiti ekipa iz “Terminatora 2”, Furlong u glavnoj ulozi i Arnold Schwarzenegger kao Dr. Octopus. Na kraju je studio odbacio ovaj projekt jer nisu imali dovoljno velik budžet.

5. Jack Black kao Green Lantern

https://www.youtube.com/watch?v=m7dg-LfFkIg

Jedna od rijetkih situacija u kojoj su strip fanatici pomoću interneta uspjeli utjecati na jedan filmski studio. Prva verzija “Green Lanterna” trebala je ići u smjeru komedije s Jackom Blackom u glavnoj ulozi, a scenarij za taj film napisao je scenarist Saturday Night Livea Robert Smigel. Nakon jakog online pritiska, tvorci filma promijenili su cijeli koncept i odlučili se za Ryana Reynoldsa.

6. Val Kilmer kao Captain America

val kilmer

Val Kilmer koji je glumio Batmana možda bi mogao odglumiti i i ovu ulogu. Današnji Val Kilmer? Nezamislivo. Eventualno ga možemo zamisliti kao nekog zločinca u filmu, ali nikako kao superjunaka.

7. Bob Hoskins kao Wolverine

bobhoskins

OK, ovo je bila samo ideja koja je predložena desetak godina prije nego što je izašao prvi “X-Men”, ali nam je drago da je odbačena jer je Hoskins već tad bio prestar za tu ulogu.