Prvi put vidimo kao izgleda maska ubojice u TV seriji ‘Vrisak’ i svi su poprilično zabrinuti

Maska se, tvrdi režiser, morala promijeniti da bi se prilagodila novoj priči

Prije dva mjeseca je izašao prvi trailer za seriju koja se snima po kultnom horor filmu ‘Vrisak’. Pitao sam se onda može li serija koju rade za MTV biti dobra, i može li se ‘Vrisak’ uopće pretvoriti u neku smislenu seriju? U jednom, doduše vrlo kratkom, trenutku sam se ponadao da postoji neka minijaturna šansa da im to uspije.

Ali sada sam malo zabrinut. Maska ubojice u ‘Vrisak’ filmovima je jedna od najprepoznatljivijih trenutaka u povijesti filma. Garantiram da puno manje ljudi ovih dana zna kako izgledaju Micheal Myers, Freddy i Jason. Ali ubojicu iz ‘Vriska’ će svi prepoznati. Izgled se nije mijenjao kroz sva četiri filma.

Ali očito se sada maska mijenja. Entertainment Weekly se dokopao prve fotografije nove maske i objavio ju na Twitteru. I…

… poprilično sam tužan. Ona maska je bila bizarna, duhovita i ekstremna. Ova je samo pokušaj da bude strašna. Naprsto mi izgleda preobično. S tim se očito ne bi složio Wes Craven, čovjek koji je stvorio ‘Vrisak’ filmove. “Nova maska je kul i zastrašujuća”, kaže za Entertainment Weekly. “Ovakva maska seriju vodi u drugom smjeru. A i morali su ju prilagoditi zbog priče, ali to ne smijem otkriti”.

Hmpf. Da. Ajde, vidjet ćemo…