Redatelj John Carpenter dolazi na Island gdje će održati svoj prvi koncert

Poznati redatelj će nastupiti u sklopu ATP festivala, a organizatori su oduševljeni

HOLLYWOOD, CA - MAY 02: Director John Carpenter attends Entertainment Weekly's CapeTown Film Festival presented by The American Cinematheque and TNT's "Falling Skies" at the Egyptian Theatre on May 2, 2013 in Hollywood, California.   Alberto E. Rodriguez/Getty Images for Entertainment Weekly/AFP
FOTO: AFP

John Carpenter idućeg ljeta stiže na Island gdje će u sklopu ATP festivala održati glazbeni nastup. To će biti prvi put da ovaj cijenjeni američki redatelj svoje kompozicije izvodi uživo.

Carpenter će na tom koncertu izvesti retrospektivu svoje produkcije, od albuma “Lost Themes” pa do novih pjesama. Na pozornici će mu se pridružiti njegov sin Cody Carpenter i kumče Daniel Davies, s kojima je radio na “Lost Themes”. Uz njih, glazbenu podršku će mu davati i live bend.

Organizatori ATP festivala su potpuno oduševljeni činjenicom da su uspjeli dovesti Carpentera na Island. “Velika nam je čast što će John svoj prvi koncert održati upravo kod nas. Uz maestra Ennija Morriconea kojeg smo doveli prije 2 godine, upravo je Carpenter bio naš idući veliki cilj. Njegov utjecaj na druge skladatelje je nemjerljiv”, rekao je jedan od organizatora ATP-a Barry Hogan.

Jedan od najvećih majstora horora

John Carpenter smatra se jednim od najvećih majstora u žanru horora i svojoj dugogodišnjoj karijeri snimio je niz kultnih filmova u koje se ubrajaju “Dark Star”, “Assault on Precinct 13”, “Halloween”, “The Fog”, “Escape from New York”, “Christine”, “Starman”, “Big Trouble in Little China”, “Prince of Darkness” i “They Live”.

U veljači ove godine izbacio je svoj prvi album “Lost Themes” na kojem se nalaze skladbe koje nisu korištene na nijednom soundtracku. Kritičari iz svih vodećih svjetskih medija su vrlo dobro prihvatili ovaj album, koji je ostvario i komercijalni uspjeh.