Režiser Mad Maxa novi je predsjednik žirija u Cannesu. To je prvi put ikad da su angažirali komercijalnog tipa

George Miller radio je i crtiće Happy Feet te Praščić Babe

George Miller, Los Angeles, CA., Image: 213067011, License: Rights-managed, Restrictions: Content available for editorial use, pre-approval required for all other uses.
Not available for use or license to tabloids., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis
FOTO: Profimedia, Corbis

George Miller, režiser Mad Maxa, Vještica iz Eastwicka i Praščića Babe bit će predsjednik žirija ovogodišnjeg Cannesa. Ova, danas objavljena vijest zvuči prilično neobično, s obzirom na to da je riječ o vrlo konzervativnom festivalu, orijentiranom uglavnom na tvrde umjetničke filmove. A Miller je, prvenstveno, komercijalan tip.

Njegov posljednji nastavak Mad Maxa, za koji je najavio kako je zadnji, nominiran je za Oscara 2016. u kategoriji najboljeg filma. Miller je Oscara već dobio, ali samo za crtić, Happy Feet 2007. godine.

Ostali članovi žirija nisu poznati

Još dva njegova filma svojedobno su bila nominirana za Oscara. Radi se o filmovima Praščić Babe iz 1996. te Lorenzovom ulju, sa Susan Sarandon i Nickom Nolteom, iz 1992. godine.

Najavu da će biti predsjednik žirija u Cannesu Miller je dočekao prilično euforično. Ovogodišnji, 69 festival održavat će se od 11 do 22 svibnja.