Ridley Scott kaže da je novi Blade Runner propao u kinima jer je prespor (i da bi on izrezao pola)

Scott je bio izvršni producent Blade Runnera 2049

FOTO: YouTube

Ridley Scott je bez sumnje jedan od najvećih redatelja današnjice. Lista hitova koje je snimio u četiri desetljeća karijere je prilično dugačka, a među njima se ističu Alien i Blade Runner. Ne samo da se smatraju kultnim klasicima, nego su zapravo i revolucionalizirali SF žanr na filmu.

Scott koji je i izvršni producent novog Blade Runnera komentirao je i loš uspjeh filma u kinima. Unatoč odličnim ocjenama od strane kritičara, Blade Runner 2049 vrlo je slabo prihvaćen od strane gledatelja, a Ridley Scott smatra da zna koji je glavni uzrok.

‘Izrezao bih pola sata iz filma’

U video intervjuu za Al Arabiyu izjavio je da je Blade Runner 2049 prekrasan film, ali složio se da je podbacio na kino blagajnama. Kad su ga upitali za razlog tom neuspjehu, vrlo kratko je odgovorio: “Prespor je. Jednostavno je prespor. I pretjerano dugačak. Da se mene pitalo, izrezao bih pola sata iz filma.”

Slično je rekao i u intervjuu za Vulture, samo s više psovki. Dio frustracija poznatog redatelja leži i u činjenici da je vrlo aktivno sudjelovao u izradi scenarija. “Moram paziti što ću reći. Film je jebeno predug! A većina scenarija je moje djelo! Ne bih trebao više pričati, ispadam seronja”, rekao je za Vulture.

Inače, Blade Runner 2049 je do 21. prosinca zaradio 258 milijuna dolara, što je razočaranje s obzirom na budžet od 150 do 185 milijuna dolara

Denis Villeneuve je iznenađen lošim rezultatima u kinima

Redatelj novog Blade Runnera Denis Villeneuve progovorio je o lošim rezultatima njegovog filma za Yahoo Entertainment u studenom. U tom intervjuu je izjavio: “I ja još uvijek probavljam loše rezultate. Ovaj film je imao najbolje kritike od svih mojih dosadašnjih filmova. S druge strane, gledanost u kinima me u potpunosti razočarala. Pretpostavljam da je vjerojatno stvar u tome da nova publika nije dovoljno upoznata s Blade Runner svemirom. I da, činjenica je da je film dugačak.”

Zanimljivo je i kako je originalni Scottov Blade Runner iz 1982., također bio hvaljen od strane kritičara, ali i katastrofalno prihvaćen kod gledatelja, koji su ga također smatrali predugim i presporim. Trebao je proći dugi niz godina, ali i čak sedam prerada, da bi film zaradio kultni status koji danas uživa.