S Netflixa javljaju da njihova jako uspješna serija Mindhunter, očekivano, dobiva drugu sezonu

Nepuna dva mjeseca nakon izlaska prve sezone, već je najavljena i druga

MINDHUNTER
FOTO: Patrick Harbron/Netflix

Netflixova serija Mindhunter, koja je startala 13. listopada, od samog početka dobiva pozitivne kritike. Očito ponukani tim uspjehom, nepuna dva mjeseca od kad je serija izašla, Netflix je već najavio da je odobrena i druga sezona.

Serija koju zajednički produciraju David Fincher (koji je i režirao četiri epizode) i Charlize Theron vraća nas u 1977. i na sami početak razvoja kriminalne psihologije i izrade psiholoških profila zločinaca. Serija se vrti oko FBI-jevih agenata Holdena Forda (Jonathan Groff) i Billa Tencha (Holt McCallany) koji zajedno s prihologinjom Wendy Carr (Anna Torv) intervjuiraju zatočene serijske ubojice kako bi shvatili način na koji razmišljaju, s ciljem da im to saznanje pomogne u rješavanju budućih zločina.

Snimanje nove sezone starta početkom 2018.

Serija se temelji na stvarnim događajima koji su opisani u knjizi Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit autora Johna E. Douglasa, bivšeg FBI-jevog agenta i jednog od prvih kriminalnih profilera te autora nekolicine knjiga o kriminalnoj psihologiji.

Serija se u svojoj prvoj sezoni istaknula Fincherovom prepoznatljivom vizualnom estetikom, s kakvom nas je upoznao u svojim filmovima Sedam i Zodijak, pa je za očekivati da ćemo u drugoj sezoni gledati sličnu atmosferu. Netflix zasad još nije objavio kad možemo očekivati drugu sezonu, no obzirom na njihovu trenutno vrlo aktivnu produkciju, vjerojatno nećemo morati čekati predugo.

Fincher će usput snimati i novi World War Z

Prema onome što je David Fincher izjavio za Billboard, druga sezona će se baviti stvarnim događajima između 1979. i 1981. tj. takozvanim Atlanta child murders slučajem. Ime slučaja je zapravo netočno, obzirom da je u tom rasponu od dvije godine ubijeno ukupno 28 djece, tinejdžera i odraslih osoba afro-američkog porijekla u Atlanti. Za cijeli slučaj je optužen tada 23-godišnji Wayne Williams, koji je naposljetku osuđen na dvostruku doživotnu kaznu zatvora.

Autor romana prema kojem je serija nastala, John Douglas, bio je glavni profiler u tom slučaju. David Fincher paralelno s drugom sezonom Mindhuntera početkom 2018. počinje sa snimanjem nastavka zombie horora World War Z.