Sad se zna koja će biti prva Appleova serija; rade remake Spielbergovih Amazing Stories

Spielberg je seriju snimio u osamdesetima, dobila je pet Emmyja

FOTO: Amazing Stories

Apple već neko vrijeme najavljuje svoj ulazak u svijet TV serija kao konkurencija Netflixu, Amazonu i sličnima. Njihov prvi veliki projekt će biti remake serije Amazing Stories Stevena Spielberga i trebao bi imati deset epizoda.

Odmah u startu dovukli su i Spielberga, on je istoimenu seriju režirao i producirao u osamdesetima. Gledatelji je tada nisu baš najbolje prihvatili.

Original osvojio 5 Emmyja

Ipak, osvojila je 5 Emmyja, uključujući onog za najboljeg redatelja kojeg je Spielberg osvojio za epizodu Mission u kojoj glavnu ulogu ima tada mladi i neafirmirani Kevin Costner kao mitraljezac bombardera iz Drugog svjetskog rata.

Serija je u osamdesetima na trenutke podsjećala na Twilight Zone pa je za očekivati da će i Appleova verzija ići u sličnom smjeru. Scenarij za najavljenu obradu piše Bryan Fuller, scenarist American Gods i trenutno vrlo popularnog Star Trek: Discovery.

Deset serija u 2018.

Apple planira uložiti milijardu dolara u vlastite TV sadržaje s ciljem da što prije postanu konkurencija najvećima, kao što su Netflix, HBO, Amazon i Hulu.

Planiraju izbaciti deset originalnih serija sljedeće godine. Amazing Stories će biti prva među njima, iako još nisu objavili kada će serija biti premijerno prikazana, ni hoće li biti dostupna samo preko iTunesa ili i drugih TV distributera.