Serija 'Stranger Things' dobila kazališnu adaptaciju. Mogla bi ponešto otkriti o zadnjoj sezoni

Premijera kazališne predstave održana je u Londonu

US film writers Matt Duffer and Ross Duffer, The Duffer Brothers (L), Netflix Co-CEO Ted Sarandos (3L), British theatre producer Sonia Friedman (C), US actor David Harbour (2R) and US actor Matthew Modine (R) pose on the red carpet upon arrival to attend the West End world premiere of "Stranger Things: The Last Shadow" stage play at the Phoenix Threatre in central London on December 14, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)
FOTO: AFP

Neobičan svijet Hawkinsa u Indiani oživio je u Londonu u četvrtak kada je održana premijera kazališne predstave temeljene na Netflixovoj hit SF seriji “Stranger Things”.

Radnja predstave “Stranger Things: The First Shadow” odvija se 1959. godine, dva desetljeća prije razdoblja koje se istražuje u TV seriji. Producirali su je Matt i Ross Duffer, braća koja su stvorila seriju. U središtu su Jim Hopper i Joyce Maldonado, u TV seriji odrasli likovi, a ovdje srednjoškolski kolege s uobičajenim tinejdžerskim brigama o automobilima i nastavi – sve dok ne stigne novi učenik.

Naznake o posljednjoj sezoni serije

“Predstava baca svjetlo na pozadinsku priču svih naših likova i također počinje davati neke naznake o tome kamo idemo u posljednjoj sezoni serije”, rekao je Matt Duffer na premijeri u londonskom West Endu.

“Stranger Things” debitirao je na Netflixu 2016. i postao najgledanija Netflixova serija na engleskom jeziku. Govori o skupini tinejdžera koji se bore s nadnaravnim događajima u izmišljenom gradu Hawkinsu.

Peta i posljednja sezona serije “Stranger Things” odgođena je zbog dva holivudska štrajka ove godine, a produkcija se nastavlja u siječnju, rekao je Matt Duffer.