Serijal Historyja o predsjednicima SAD-a mogao bi biti uzbudljiv, prvi na redu je Bill Clinton i sve o skandalu Lewinsky

Serijal bi trebao otkriti nove tajne u vezi mandata američkih predsjednika

Bill Clinton
FOTO: Wikipedia

History je najavio da snima The Breach: Inside the Impeachment of Bill Clinton, igranu dramsku seriju nastalu prema bestseleru Petera Bakera o pozadini Clintonovih afera u Bijeloj kući. Politički triler, kako je History opisao novi projekt, režirat će R.J. Cutler, dobitnik Emmyja za American High, prenosi TV Line.

The Breach je prvi dio antologijskog serijala The Commanders koji je History već ranije najavio, u kojem će se u nekoliko specijala pozabaviti američkim predsjednicima i događajima koji su obilježili njihove mandate.

Pozadina pokušaja impeachmenta

U slučaju Billa Clintona, History će preispitati glavne aktere u priči koja je gotovo dovela do Clintonovog razrješenja s mjesta američkog predsjednika. Među njima su ključne osobe poput Monice Lewinsky i Hillary Clinton, ali i bivši predsjednički kandidat Newt Gingrich i voditelj istrage Clintonovog incidenta Ken Starr.

Iz Historyja najavljuju da će serijal gledateljima ponuditi uvid u dosad javnosti nepoznate sukobe predsjednikovih savjetnika, tajne pregovore između Bijele kuće i Kongresa, i pritisak Demokrata na Clintona da podnese ostavku. Ostatak Historyjevog serijala The Commanders pozabavit će se s Ronaldom Reaganom, Theodoreom Rooseveltom, Thomasom Jeffersonom i Jamesom Madisonom.

Historyju će to biti još jedan u nizu projekata kojima na kvalitetan način namjeravaju prikazati povijesne ličnosti i događaje u dramskoj formi. Među njima se ističu Vikinzi, njihova najuspješnija serija dosad, te Roots, The Bible, Houdini te Hatfields & McCoys, da nabrojimo samo neke.