Sezona ljetnih filmskih festivala završava ovog tjedna u Laubi gdje kreće 'Motovun u Zagrebu'

Program donosi 12 dugometražnih filmova i 10 kratkih ostvarenja

FOTO: nvs/Facebook

Nakon Motovuna, Buzeta, Novigrada te Šibenika i ove godine se ljetna filmska turneja završava u Zagrebu. Najbolje filmove s posljednjeg izdanja Motovun film festivala moći ćete pogledati od 20. do 31. kolovoza u kući za ljude i umjetnost Lauba.

Program traje dvanaest dana, a donosi isto toliko dugometražnih filmova i 10 kratkih ostvarenja. U programu se posebno ističe motovunski pobjednik “Wakhan”, neobična priča s afganistanskog fronta. Gledateljima će biti zanimljiva i islandska dramedija “Djevičanska gora” za koju je Gunnar Jonsson nagrađen posebnim priznanjem za glumu, te kontroverzni dokumentarni hit Alexa Gibneya “Pročišćenje: scijentologija i tamnica vjere”.

‘Twin Peaks’ na francuski način

U Laubi ćete imati priliku pogledati i “Twin Peaks” na francuski način – seriju “Mali Quinquin” velikog francuskog autora Brune Dumonta i rumunjski triler “Zašto baš ja?” Tudora Giurgiua. Baš kao i priča o misterioznim samoubojstvima velških tinejdžera “Bridgend”, potonji je film baziran na istinitom događaju koji pokazuje da je stvarnost najčešće bizarnija od fikcije.

Ovim tjednom filma u Zagrebu, organizatori Motovun film festivala zaključiti će program za ovu godinu i započeti s pripremama za 2016.