Sinoć je održana 59. dodjela nagrada Grammy. Najviše ih je osvojila Adele

Iznenađujuće, Beyonce je od 9 nominacija osvojila samo dvije nagrade

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Recording artist Adele, winner of Album of the Year for '25,' speaks onstage during The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California.   Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Adele je velika pobjednica nedjeljne 59-te dodjele Grammyja gdje je ušla u povijest jer je drugi put uspjela osvojiti sve tri najvažnije nagrade, one za album, snimku i pjesmu godine, u iznenađujućoj pobjedi nad Beyonce.

Adele je osvojila Grammy u svim kategorijama u kojima je bila nominirana – njih pet, uključujući onaj za povratnički album 25 i singl Hello. Beyonce, koja je na dodjelu stigla s devet vodećih nominacija za svoj album Lemonade, osvojila je samo dva Grammyja.

Posveta Georgeu Michaelu

“Moja kraljica i moj uzor je Queen B. Divim ti se”, rekla je je Adele Beyonce primajući svoje nagrade. “Lemonade je grandiozan album”, dodala je. O Beyonce i Adele najviše se pričalo tijekom večeri koju su obilježile političke izjave i emotivna posveta preminuloj britanskoj pop zvijezdi Georgeu Michaelu te uspomena na funk pionira Princea.

Beyonce je otpjevala balade Love Drought i Sandcastles s albuma Lemonade. Trenutak kasnije Adele je prekinula izvedbu nakon šeprtljavog početka posvete Georgeu Michaelu.

David Bowie dobio 5 Grammyja

“Žao mi je. Znam da ovo ide uživo na TV-u” rekla je, te zaustavila svoju izvedbu Michaelove balade Fastlove i zatražila da se ponovno počne. “Ne smijem ovo zabrljati, ovo je za njega, gore”, rekla je. Adele (28) i Beyonce (35) jedine su koje su imale nominacije za sva tri najvažnija Grammyja – za album, singl i ploču godine.

Chance the Rapper proglašen je najboljim novim izvođačem, a One Pilots osvojili su Grammy za najbolji pop duo/grupnu izvedbu, za izvedbu Stressed Out. Veliki pobjednik Grammyja je i David Bowie, koji je osvojio svih pet nominacija za svoj posljednji album Blackstar, uključujući onaj za najbolju rock pjesmu.