Situacija s Disneyjevim povlačenjem s Netflixa možda ne bude toliko grozna, mogli bi ostaviti Marvelove i Star Wars naslove

Disney je prije par dana najavio da pokreću vlastiti streaming servis

FOTO: Disney/Screenshot

Disney je ranije ovog tjedna šokirao industriju zabave kad je najavio kako povlači svoje filmove s Netflixa i pokreće vlastiti streaming servis, ali izgleda kako postoji šansa da zadrže određene naslove na Netflixu. Disney, koji je do sada imao ekskluzivni ugovor s Netflixom, mogao bi na tom streaming servisu ostaviti Marvel i Star Wars naslove, čiji je također vlasnik.

Predstavnici Netflixa trenutno vode intenzivne pregovore s Disneyjem kako bi zadržali prava na Star Wars i Marvel filmove, koji su među popularnijim naslovima na tom servisu. Što se tiče Disney i Pixar dugometražnih crtića, njih će definitivno ukloniti s Netflixa. Inače, Disney je najavio kako će ostaviti svoje filmove na Netflixu sigurno još godinu dana, a svoj servis pokrenuti do 2019. godine.

Netflix želi barem djelomičnu suradnju s Disneyem

Disneyjevi glasnogovornici odbili su komentirati stanje pregovora s Netflixom, ali Netflixov direktor sadržaja Ted Sarandos potvrdio je da oni i dalje traju. Valja naglasiti kako je Disney suvlasnik još jednog, konkurentskog streaming servisa, a to je Hulu. Industrijski stručnjaci tvrde kako će možda to postati dom Marvel i Star Wars filmova nakon što Disney raskine suradnju s Netflixom.

Ako ste hrvatski pretplatnik Netflixa, i dalje možete gledati Disneyjeve i Marvelove filmove i serije, među kojima su Zootopia, Knjiga o džungli, Ant-Man, Captain America: Civil War te serije poput Daredevila. Sarandos kaže kako je Netflix prije nekoliko godina krenuo s produciranjem vlastitih filmova i serija upravo zbog mogućnosti otkazivanja suradnje većih studija, što je Disney sada napravio.