Odustani // Pritisni ENTER za pretraživanje
Kultura

Situacija s Disneyjevim povlačenjem s Netflixa možda ne bude toliko grozna, mogli bi ostaviti Marvelove i Star Wars naslove

Disney je prije par dana najavio da pokreću vlastiti streaming servis

Pošalji Podijeli Tweetaj

Disney je ranije ovog tjedna šokirao industriju zabave kad je najavio kako povlači svoje filmove s Netflixa i pokreće vlastiti streaming servis, ali izgleda kako postoji šansa da zadrže određene naslove na Netflixu. Disney, koji je do sada imao ekskluzivni ugovor s Netflixom, mogao bi na tom streaming servisu ostaviti Marvel i Star Wars naslove, čiji je također vlasnik.

Predstavnici Netflixa trenutno vode intenzivne pregovore s Disneyjem kako bi zadržali prava na Star Wars i Marvel filmove, koji su među popularnijim naslovima na tom servisu. Što se tiče Disney i Pixar dugometražnih crtića, njih će definitivno ukloniti s Netflixa. Inače, Disney je najavio kako će ostaviti svoje filmove na Netflixu sigurno još godinu dana, a svoj servis pokrenuti do 2019. godine.

Netflix želi barem djelomičnu suradnju s Disneyem

Disneyjevi glasnogovornici odbili su komentirati stanje pregovora s Netflixom, ali Netflixov direktor sadržaja Ted Sarandos potvrdio je da oni i dalje traju. Valja naglasiti kako je Disney suvlasnik još jednog, konkurentskog streaming servisa, a to je Hulu. Industrijski stručnjaci tvrde kako će možda to postati dom Marvel i Star Wars filmova nakon što Disney raskine suradnju s Netflixom.

Ako ste hrvatski pretplatnik Netflixa, i dalje možete gledati Disneyjeve i Marvelove filmove i serije, među kojima su Zootopia, Knjiga o džungli, Ant-Man, Captain America: Civil War te serije poput Daredevila. Sarandos kaže kako je Netflix prije nekoliko godina krenuo s produciranjem vlastitih filmova i serija upravo zbog mogućnosti otkazivanja suradnje većih studija, što je Disney sada napravio.

Podijeli 3 Tweetaj 0 Pošalji E-mailom
Ovaj članak ima komentara. Klikni ovdje za čitanje.

Prijava na Newsletter

Odustani