'Smrtonosno oružje' se vraća na ekrane, ali ovog puta u obliku televizijske serije

Glavni likovi ostaju isti ali njihove životne priče će biti potpuno drukčije

FOTO: Youtube screenshot

Svi obožavatelji “Smrtonosnog oružja” će konačno doći na svoje – televizijska kuća FOX objavila je kako je će se ova franšiza oživjeti kroz novu TV seriju. Trenutno je sigurno samo da će se snimiti pilot epizoda, a o njenim ocjenama ovisi hoće li se snimati i ostatak prve sezone. Iako producenti koji su radili na filmovima neće sudjelovati u ovom projektu, dali su odobrenje da se on snima, prenosi The Hollywood Reporter.

Sva 4 nastavka “Smrtonosnog oružja” su bili vrlo uspješni, i zaradili su sveukupno više od milijardu dolara na kino blagajnama. Televizijska verzija ovog serijala bit će slična po pitanju glavnih protagonista. Fokusirat će se na likove detektiva Rogera Murtaugha, kojeg je u filmovima glumio Danny Glover i čiji je glavni problem bio to što je postao “prestar za to sranje”, i nestabilnog Martina Riggsa, kojeg je glumio Mel Gibson.

Radnja će doživjeti neke ozbiljne promjene

Iako glavni likovi ostaju isti, sve oko njih se mijenja. U TV seriji Riggs će biti bivši marinac i policajac iz Teksasa koji se seli u Los Angeles nakon gubitka žene i djeteta. Tamo postaje Murtaughov partner, koji mora izbjegavati stresne situacije nakon što je pretrpio manji srčani udar. Trenutno nije poznato koji glumački dvojac će se naći u glavnim ulogama.

Oživljavanje filmova u obliku televizijskih serija postao je dosta popularan trend posljednjih godina. To se dogodilo s “12 majmuna”, “Vriskom” i “Fargom”, a uskoro bi se moglo dogoditi i s “Danom obuke” i “Petkom 13.-im”.