Snima se crtić Spies in Disguise i mogao bi biti hit. Will Smith i Tom Holland posuđuju glasove

Film se snima prema kratkometražnom crtiću Pigeon: Impossible

FOTO: Blue Sky Studios

Will Smith i Tom Holland posudit će glasove glavnim likovima u animiranom filmu o tajnim agentima Spies in Disguise, doznaje Variety. Film će se bazirati na kratkometražnom crtiću Lucasa Martella Pigeon: Impossible iz 2009.

Radnja prati mladog i nespretnog tajnog agenta koji zamalo započne globalni sukob kad mu golub uleti u aktovku prepunu posebnih gadgeta za tajne agente. Golub, tako zatvoren u aktovci, slučajno aktivira razna oružja, a najveći problem je što je u njoj i prekidač za lansiranje balističke nuklearne rakete usmjerene prema Moskvi.

Svake godine jedan crtić

Spies in Disguise će režirati Nick Bruno i Troy Quane kojima će to biti redateljski debi, a dosad su bili zaduženi za animaciju poznatih hitova poput Ice Age, Rio, Epic, Hotel Transylvania i The Peanuts Movie. Film će producirati 20th Century Fox Animation studio koji je, osim spomenutih, zaslužan i za The Simpsons Movie, Fantastic Mr. Fox, Horton Hears a Who, Book of Life i mnoge druge.

Will Smith već ima iskustva s crtićima, posudio je glas morskom psu u Shark Tale, a uskoro ćemo ga gledati u novoj Netflixovoj seriji Bright, te u filmskoj verziji Aladina gdje će glumiti duha iz boce.

U kina dolazi 2019. godine

Tom Holland je trenutno vrlo popularan kao novi Spider-Man, a sljedeće ćemo ga gledati u distopijskom SF-u Chaos Walking, te u biografskoj drami The Current War o natjecanju Thomasa Edisona i Georgea Westinghousea u pokušaju da dokažu čiji je električni sustav bolji.

Spies in Disguise je najavljen za 18. siječanj 2019. nakon čega Fox Animation studio planira izdavati svake godine po jedan animirani film, a kako izgleda Pigeon: Impossible po kojem se film snima, pogledajte u videu iznad.