Snima se film o događajima nakon Lincolnova ubojstva; bit će neka kombinacija povijesne drame i horora

Film će biti utemeljen na stvarnim povijesnim činjenicama, a producirat će ga David Permut

FOTO: Wikimedia Commons

David Permut, koji je prošle godine zaradio nominaciju za Oscara kao producent Gibsonovog Hacksaw Ridgea, sada će snimati povijesnu dramu s elementima horora.

Radi se o filmu Madman, kojeg će Permut producirati prema scenariju Alexe Garster, a koji je temeljen na romanu Worst Seat in the House američkog spisatelja Caleba Jennera Stephensa. Stephens je poznat kao osoba entuzijastična oko svega vezanog uz povijest Abrahama Lincolna.

Radnja prati Lincolnovog prijatelja koji je pokušao zaustaviti ubojicu

Njegov roman, prema kojem će se snimati film, opisuje događaje netom nakon ubojstva Abrahama Lincolna. Priča prati Henryja Rathbonea, Lincolnovog najbliskijeg prijatelja koji je bio s njim u sada već čuvenom Ford’s Theatre u vrijeme kad je Lincoln ubijen.

Tog 14. travnja 1865. kad je 16. predsjednik SAD-a ubijen, Rathbone je bio jedina osoba koja se sukobila s ubojicom Johnom Wilkes Boothom. U pokušaju da ga zaustavi, Booth je napao Rathbonea nožem i teško ga ozlijedio.

Film će biti povijesno utemeljen, ali s elementima horora

Nakon toga Rathboneov život se raspao zbog halucinacija koje je proživljavao kao posljedicu napada. Njegova žena Clara očajnički se trudila vratiti Rathbonea u stvarnost. Upravo ti događaji nakon Lincolnovog ubojstva i halucinacije koje je Rathbone proživljavao bit će okosnica filma Madman. Iako će film sadržavati elemente horora, producenti filma ističu da će biti u potpunosti utemeljen na povijesnim činjenicama.

“Uzbuđen sam u vezi ovog scenarija jer, iako je djelomično horor priča, iznosi povijesno točne činjenice s kojima mnogi ljudi nisu upoznati”, izjavio je David Permut. Zasad još nije poznato tko će režirati film.