Snima se film po još jednom romanu Stephena Kinga; scenarij za The Talisman će pisati Josh Boone

Josh Boone upravo završava nove X-Men: The New Mutants

ZADNJA IZMJENA: lis. 12, 2017
Foto: AFP

Snima se filmska adaptacija romana The Talisman koji je Stephen King napisao u suradnji s Peterom Straubom. King je u posljednje vrijeme ponovno izuzetno popularan, uvelike zahvaljujući filmu It, remakeu mini-serije iz devedesetih nastale po njegovom romanu. Nedavno objavljeni It još uvijek je popularan u kinima pa nije čudno što su nedavno najavili nastavak.

U The Talismanu, radnja se vrti oko dječaka koji se u nastojanju da spasi majku koja boluje od neizlječivog karcinoma upušta u potragu za mističnim talismanom u paralelnom svemiru.

Redatelj novih X-Mena će pisati scenarij i vjerojatno režirati

Josh Boone zadužen je za scenarij obrade Kingovog romana, a radi se o scenaristu i redatelju novih X-Men: The New Mutants koji su najavljeni za sljedeću godinu. Izgledno je da će Boone i režirati film, prenosi Variety.

Hollywood je u posljednje vrijeme ponovno otkrio potencijal iza Kingovih djela. U kolovozu je izašao Dark Tower s Idrisom Elbom i Matthewom McConaugheyem u režiji Nikolaja Arcela, a mjesec dana kasnije u kinima se pojavio It u režiji Andyja Muschiettija s Billom Skarsgårdom u ulozi monstruoznog klauna Pennywisea, koji je postao instant hit.

Vanja Žeželić
Telegram autor
358 članaka Više o autoru