Nekad je nužno odabrati stranu

Snima se novi doktor Dolittle i to s dosta jakom ekipom, sada se Jim Broadbent pridružio Robertu Downeyju Jr.

Film se snima prema poznatoj knjizi britanskog pisca Hugha Loftinga

FOTO: AFP

Oskarovac Jim Broadbent glumit će u Universalovom novom filmu Voyage of Doctor Dolittle. Broadbent će glumiti usporedno s Robertom Downeyjem Jr., kojem je pripala glavna uloga.

Film se snima prema romanu Hugha Loftinga, koji je osmislio doktora Dolittlea i o njemu napisao nekoliko dječjih romana. Doktor John Dolittle glavni je lik Loftingovih dječjih romana kojeg je osmislio prije gotovo sto godina, još davne 1920.

Doktor Dolittle se već nekoliko puta pojavio na filmu

Loftingovi romani prate doktora Dolittlea koji se ne želi baviti ljudskim pacijentima, nego umjesto njih liječi životinje. U tome mu uvelike pomaže čudesna sposobnost koja mu omogućuje da komunicira sa životinjama na njihovom jeziku. Doktor Dolittle razumije životinje, i one razumiju njega.

Doktor Dolittle se dosad već nekoliko puta pojavio na filmskom platnu. Vjerojatno najbolja verzija je ona iz 1967. s Rexom Harrisonom koja je osvojila dva Oscara. Mlađim generacijama je vjerojatno poznatija obrada u kojoj je doktora sa sposobnošću komuniciranja sa životinjama odglumio Eddie Murphy, u dva uzastopna filma koji su zajedno zaradili čak 470 milijuna dolara u svjetskim kinima.

Film će režirati Stephen Gaghan, redatelj Golda

Najnoviju verziju romana Hugha Loftinga o doktoru koji komunicira sa životinjama režira Stephen Gaghan, koji je nedavno skrenuo pažnju javnosti na sebe prilično dobrim filmom Gold s Matthewom McConaugheyem.

Jim Broadbent je impresivno pojačanje u glumačkoj postavi, koju zasad čine samo Robert Downey Jr. i vrlo mladi Harry Collett. Osvojio je Oscara za ulogu u filmu Iris, nakon čega je ostvario impresivne izvedbe u Moulin Rouge! i filmskom serijalu o Harryju Potteru. U posljednje vrijeme je Broadbent ipak gledateljima najpoznatiji kao vrhovni meštar Ebrose u Igri prijestolja. Trenutno ga imamo prilike gledati u kinima u Paddington 2 u ulozi Mr. Grubera.