Snima se spin-off Johna Wicka; umjesto Keanua Reevesa plaćeni ubojica će biti žena. Zvat će se Ballerina

Film je predstavljen kao početak Wick Cinematic Universea

FOTO: screenshot

Producentska kuća Lionsgate želi proširiti John Wick franšizu koja se dosad pokazala iznenađujuće uspješnom. Keanu Reeves se kroz dva dosadašnja filma pokazao kao dobar izbor za ulogu mračnog bivšeg plaćenog ubojice koji se osvećuje ljudima koji su mu ukrali auto i ubili psa. No, Lionsgate je odlučio napraviti mali zaokret.

Tako ćemo sada u ulozi ubojice umjesto Keanua gledati ženu, iako se još ne zna tko će je glumiti. Film će se zvati Ballerina, a producenti najavljuju da će imati atmosferu sličnu Nikiti Luca Bessona s ipak malo brutalnijim scenama u stilu Quentina Tarantina.

Glavni producent će ponovno biti Basil Iwanyk (producirao je prva dva Wicka), te kaže da Ballerinom namjeravaju pokrenuti John Wick cinematic universe, u kojem će spojiti Keanuov lik s novom ženom ubojicom. Paralelno s Ballerinom je u planu i treći John Wick film čije snimanje počinje ove jeseni.

Wicku će se možda pridružiti Atomic Blonde

Istovremeno je sličnu ideju dobio i redatelj filma Atomic Blonde David Leitch, koji je bio suredatelj prvog Johna Wicka. Naime, on je izjavio kako želi povezati svoj film s Johnom Wickom te da bi volio vidjeti lik MI6 agentice Lorraine Broughton (Charlize Theron) kako se bori protiv ili na strani Johna Wicka.

Lionsgate, inače, već aktivno radi na širenju Wick svijeta i izvan kino dvorana, pa je tako već neko vrijeme u razvoju prequel serija The Continental. Kao što smo saznali u dosadašnjim John Wick filmovima, Continental je njujorški hotel koji je zapravo baza i skrovište lokalnih plaćenih ubojica. Serija će se baviti lancem Continental hotela diljem Amerike, no točan datum početka prikazivanja još nije poznat.