Sophie Turner potvrdila je ono čega su se svi bojali; osma sezona Igre prijestolja stiže tek 2019.

Posljednja sezona će imati samo šest epizoda, ali će biti najduže dosad

Sophie Turner, glumica koja u Igri prijestolja glumi Sansu Stark, potvrdila je u intervjuu za Variety onog čega su se fanovi pribojavali. Sljedeće godine nećemo gledati spletke i bitke u Westerosu; osma i posljednja sezona Igre prijestolja stiže tek 2019.

Trenutno najpopularnija HBO-ova serija dosad je osvojila Zlatni globus i 38 Emmyja, čime je postala najjagrađivanija serija u povijesti Emmyja. U svojoj posljednjoj sezoni imat će svega šest epizoda. Za usporedbu, prvih šest sezona je imalo 10 epizoda, sedmu sezonu su skratili na 7 epizoda, tako da će posljednja, osma sezona biti dosad najkraća.

Epizode 8. sezone trajat će kao prosječan film

No, za razliku od većine dosadašnjih epizoda koje su trajale po sat vremena, epizode osme sezone bit će znatno duže, u prosjeku 80 ili 90 minuta, tako da ćemo zapravo gledati šest Game of Thrones filmova.

Produkcija osme sezone startala je u listopadu, a već ranije su tvorci serije David Benioff i Dan Weiss za Entertainment Weekly najavili da namjeravaju na posljednjoj sezoni raditi godinu i pol dana. Samo snimanje će trajati do kraja ljeta, nakon čega slijedi još nekoliko mjeseci postprodukcije, tako da je od početka bilo malo vjerojatno da će stići pripremiti sezonu do kraja 2018.

HBO najavio da pripremaju pet spin-off serija

Obzirom da HBO Igrom prijestolja cilja osvojiti što više nagrada, ova odgoda im zapravo ide na ruku. Prošle godine su sa sedmom sezonom prekoračili rok prijava za Emmyje, tako da će prošla sezona biti u konkurenciji za Emmyja sljedeće godine, a posljednjom osmom sezonom konkurirat će za nagradu 2019.

Masa fanova već unaprijed žali što će sljedeća sezona biti posljednja, no nije sve tako crno. Naime, HBO je već najavio da pripremaju pet spin-off serija.