Nekad je nužno odabrati stranu

Star Wars Han Solo spinoff ima novog redatelja, film će režirati oskarovac Ron Howard

Howard dolazi kao zamjena za dvojicu redatelja koji su uklonjeni s projekta

FOTO: AFP/AFP

Ovo je bio uzbudljiv tjedan za fanove Ratova zvijezda. U utorak je objavljeno kako je film o avanturama mladog Hana Sola ostao bez dvojice redatelja. Phil Lord i Chris Miller dobili su otkaze, uz objašnjenje studija Lucasfilm da su uklonjeni s projekta zbog kreativnih nesuglasica sa scenaristom Lawrenceom Kasdanom. Studio je najavio kako će ubrzo objaviti tko je njihova zamjena.

U srijedu, internetom su kružile glasine kako će Lorda i Millera zamijeniti Ron Howard, koji je 2001. osvojio Oscara za režiju Genijalnog uma, a sa Georgeom Lucasom je surađivao još 1973. godine kao glumac u hvaljenim Američkim grafitima. Jučer je Luacsfilm službeno potvrdio: Howard će režirati Han Solo spinoff film.

Datum kino premijere ostaje isti, za sada

Lord i Miller su radili na filmu o Hanu Solu, koji za sada još nema naslov, četiri i pol mjeseca. Lawrence, s kojim se nisu slagali, napisao je scenarije za nekoliko filmova iz serijala Ratova zvijezda: Imperij uzvraća udarac, Povratak Jedija i Sila se budi. Redateljski duo proslavio se humornim naslovima 21 Jump Street i Lego movie, i poznati su po improviziranju tijekom snimanja, dok Lawrence inzistira na poštivanju scenarija.

Predviđena kino premijera Han Solo filma jest 25. svibnja 2018. godine, međutim, za očekivati je kako će film kasniti zbog komplikacija oko redateljskih dužnosti. Uloga Hana Sola proslavila je Harrisona Forda, a u novom filmu glumit će ga Alden Ehrenreich. Hanovog mentora Becketta glumi Woody Harrelson, a njegovog suradnika Landa Carlissiana glumi Donald Glover.