Stigao je i finalni trailer za Valerian i grad tisuću planeta, novi Bessonov SF film; i stvarno izgleda uzbudljivo

Uz Danea DeHanna i Caru Delavigne, u Valerianu glumi i Rihanna

Stigao je finalni trailer za novi znanstveno-fanstačni film Luca Bessona, Valerian i grad tisuću planeta. Uz hrpu svemirskih vizuala, u zadnjem traileru imamo i detaljan uvid u raznolike vanzemaljce koje ćemo upoznati u filmu. Valerian je filmska adaptacija popularnog europskog stripa Valerian i Laureline scenarista Pierra Christina i Jean-Claudea Mézièresa, koji je objavljivan od 1967. do 2010. godine. Priča prati dvoje svemirsko-vremenskih agenata, Valeriana i njegovu partnericu Laureline, koje u filmu glume Dane DeHaan i Cara Delavigne.

Besson je autor kultnih naslova poput Velikog plavetnila, Nikite i Leona, a jedan od njegovih najvećih hitova, Peti element iz 1997. godine, uvelike je bio inspiriran stripom Valerian. Redatelj je ranije komentirao kako je čekao da se tehnologija specijalnih efekata dovoljno razvije kako bi mogao snimiti dostojnu adaptaciju stripa. Preko 1800 ljudi radilo je na Valerianu i gradu tisuću planeta, a za specijalne efekte bili su zaduženi studiji WETA, ILM i Rodeo FX, koji su radili na hitovima poput Avengersa i Avatara.


Rihanna ima bitnu ulogu u filmu

U filmu, specijalni agenti Valerian i Laureline poslani su na misiju u intergalaktički grad Alpha, megapolis sačinjen od tisuću planeta, gdje živi sedamnaest milijuna stanovnika različitih vrsta koji zajedno rade na tehnološkom i civilizacijskom napretku čitavog Svemira. Iako Valerian ima romantične planove s Laureline, ona ga odbija zbog njegove prošlosti sa ženama. Većina stanovnika Alphe ima plemenite namjere, ali nevidljive sile rade protiv interesa grada, što Valerian i Laureline moraju spriječiti. Osim DeHaana i Delavigne, u filmu glumi i pjevačica Rihanna, ali za sada samo znamo da se njezin lik zove Bubble. Film u našim kinima kreće od 20. srpnja.