Stigao je najdulji trailer u povijesti filma, traje čak 7 sati i 20 minuta

Radi se o art filmu švedskog redatelja Andersa Weberga

FOTO: screenshot

Nismo baš sigurni zašto bi netko imao potrebu gledati trailer koji traje skoro 7 i pol sati, ali, eto, netko se sjetio napraviti takav trailer. Švedski redatelj Anders Weberg pustio je, naime, u javnost drugi trailer za film Abiancé u trajanju u 439 minuta, piše Independent. Cijeli film će, usput, trajati čak 30 dana.

Wegberg, inače i sam umjenik, pustio je prošle godine prvu najavu za svoj film koja je trajala 72 minute. A navodno 2018. godine planira i treći trailer koji bi pak trebao trajati nevjerojatnih 72 sati. Ali vjerujemo da će pravi filmski entuzijasti znati cijeniti ovaj uradak koji je zasigurno namijenjem upravo njima.

Abiancé je inače apstraktni nelinearni film u čijem se središtu nalaze dva performera koji se nalaze na nekoj plaži na jugu Švedske. I to je otprilike to, a film nema čak niti rezova. Opisan je kao priča u kojoj se “vrijeme i prostor isprepliću i vode u nadrealno snovito putovanje koje nadilazi kategoriju prostora”, a njegova premijera zakazana je za 31. prosinca 2020. godine.