Stigao je trailer za drugu sezonu serije Handmaid's Tale, a Elizabeth Moss kaže da će biti mračnija od prve

Druga sezona će nam prikazati kako je došlo do nastanka Gileada

FOTO: screenshot / Hulu

Serija Handmaid’s Tale je pomela konkurenciju na prošlogodišnjim Emmyjima, a na nedavno održanoj dodjeli Zlatnih globusa osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju, dok je Elizabeth Moss nagrađena kao najbolja glavna glumica. Hulu je najavio 13 epizoda druge sezone, koja starta 25. travnja, kada će u komadu biti prikazane prve dvije epizode. Izašao je i prvi službeni trailer za drugu sezonu, koji nagovješćuje zanimljive događaje.

Druga sezona Handmaid’s Tale će pratiti Offredinu trudnoću i njezine neprestane napore da oslobodi svoje nerođeno dijete od distopijskih užasa Gileada. Elizabeth Moss je na presici udruge televizijski kritičara izjavila da će nova sezona biti prilično crna.

Serija će proširiti radnju originalnog romana

“Bit će to mračna sezona, znatno mračnija od prve, ma koliko to zvuči nemoguće. Od početka smo tvorac serije Bruce Miller i ja razgovarali o tom rođenju Offredinog djeteta koje svima visi nad glavom kao napeta puška”, rekla je novinarima Moss.

Dodatni mračni element nove sezone bit će proširivanje svijeta autorice Margaret Atwood prema čijem distopijskom romanu je snimljena serija. Tako, primjerice, u traileru vidimo June prije nego što je postala Offred u opustošenim kolonijama koje su u Atwoodinom romanu tek natuknute.

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE

U drugoj sezoni otkrit ćemo kako je došlo do Gileada

U novoj sezoni otkrit ćemo i samu povijest Gileada i događaja koji su prethodili tom društvenom uređenju. “Kako je Gilead nastao? Kako je uopće došlo do toga? Pratit ćemo povijesni nastanak svijeta koji serija prikazuje”, rekao je Warren Littlefield, izvršni producent serije.

Moss pak kaže da nije sve tako beznadno. Prema njezinim riječima, serija je toliko privlačna upravo zbog toga što nalazi načine prikazati humanost u strogo izoliranom, dehumanizirajućem režimu Gileada.

Tvorac serije najavio deset sezona

Velika promjena za njezin lik će biti shvaćanje da se tom režimu može odupirati na više načina. Očiti način je članstvo u organizaciji Mayday, tajnom društvu koje pokušava razrušiti Gilead iznutra, ali postoji i njezin unutarnji otpor, koji očito ima dvostruko značenje – otpor svojim stavovima, ali i djetetom koje treba roditi, kako je izjavila Moss.

Druga sezona će po svemu sudeći odgovoriti na neka značajna pitanja, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se serija dalje razvijati. Naime, tvorac serije Bruce Miller izjavio je kako je odmah u početku zamislio ukupno deset sezona serije, piše Mashable.

Distopija u kojoj su žene izgubile sva prava

Podsjetimo, radnja serije smještena je u blisku budućnost u kojoj se iz nekog neobjašnjivog razloga više ne rađaju djeca. U tom setingu je na sjeveroistoku SAD-a oformljena zasebna republika Gilead, koja se odcijepila od ostatka SAD-a. Ključna značajka nove republike je da njome vladaju patrijarsi, a ženska prava gotovo ne postoje, te vlada potpuna potlačenost žena.

Čelnici Gileada prisiljavaju žene na seksualno ropstvo kako bi rodile što više djece, smatrajući u svojoj luđačkoj viziji da time spašavaju opstanak ljudskog roda. U prvoj sezoni smo vidjeli kako Jane (Elizabeth Moss) postaje Offred, jedna od konkubina, no ne odustaje od ideje da se na neki način oslobodi ropstva. Njezina trudnoća će u drugoj sezoni zasigurno imati ključnu ulogu.