Stigla je dugo očekivana nova adaptacija jedne od najslavnijih serija svih vremena. 'Avatar: The Last Airbender' od danas je na Netflixu

Prva sezona ima osam epizoda, a prati Aanga u avanturi spašavanja svijeta

Dugo iščekivana akcijska adaptacija jedne od najboljih serija svih vremena, Nickelodeonove animirane serije iz 2005. “Avatar: The Last Airbender” od danas se može premijerno pogledati na streaming servisu Netflix.

Kao i slavni prethodnik, Netflixova serija prikazuje svijet u kojem ljudi kontroliraju neki od četiri elementa – vodu, zemlju, vatru, zrak – te žive podijeljeni u četiri pripadajuće nacije. Serija prati Aanga, mladog Zračnog nomada, posljednjeg preživjelog od svoje vrste, koji saznaje da je Avatar i jedini koji može ovladati nad sva četiri elementa te poraziti Vatrenu naciju kako bi okončao stogodišnji rat.

“Trenutna inkarnacija Avatara još se nije pojavila i svijet je izgubio nadu. Poput svjetla u tmini, ona se javlja kada se Aang ponovno probudi kako bi zauzeo mjesto koje mu pripada”, stoji u sinopsisu serije.

Obožavatelje animiranoga klasika, nova live-action serija vodi s Aangom u avanturu spašavanja svijeta. U tome mu pomažu prijatelji Katara i Sokka. U prvoj sezoni, višestruke prijetnje Vatrene nacije, uključujući prognanog princa Zuka, daju sve od sebe da zarobe Aanga i dovedu strašnog Gospodara vatre Ozaija.

Glumačka postava novog ‘Avatara’

Gordon Cormier – Avatar Aang
Kiawentiio Tarbell – Katara
Ian Ousley – Sokka
Dallas Liu – Zuko
Paul Sun-Hyung Lee – ujak Iroh
Daniel Dae Kim – Gospodar vatre Ozai
Elizabeth Yu – Azula

Osam epizoda prve sezone

Osam je epizoda prve sezone nove Netflixove serije. Epizode u prosjeku traju oko 53 minute, a prva je duljine nešto više od sat vremena.

Animirana serija “Avatar: The Last Airbender” emitirana je na Nickelodeonu od 2005. do 2008. u tri sezone. Prosječno je svaku novu epizodu gledalo 1,1 milijun gledatelja, a najbolje ocijenjena je imala čak 5,6 milijuna gledatelja. Smatrana je jednom od najboljih serija svih vremena, s visokom ocjenom od 9,3 na IMDb-ju.