Sting je snimio novi album na kojem je progovorio o Bowieju, Princeu i klimatskim promjenama

Poznati glazbenik najavio je izdavanje albuma za studeni

FOTO: wikipedia

Prošle su tri godine otkako je Sting izdao svoj posljednji album, a, kako Guardian piše, spomenuti glazbenik trenutačno intenzivno radi na novom materijalu. U jednom je intervjuu, tako, ispričao da će se njegov 12. studijski album zvati 57th & 9th, a svoje je pomalo enigmatično ime dobio prema sjecištu ulica kojima je Sting putovao prema studiju.

Sting je otkrio kako će njegov novi album tematizirati događaje koji su zadesili svijet u protekle tri godine, koliko je izbivao s glazbene scene. Tako je, primjerice, opjevao smrti Davida Bowieja i Princea, a progovorio je i o mogućoj katastrofi koja svijetu prijeti zbog klimatskih promjena.

Opjevao je Bowieja, Rickmana i klimatske promjene

“Kad čovjek sjedi doma postane anksiozan, no upravo ta anksioznost može se iskoristiti kao pokretač stvari. Čovjek se zbog nje zamisli nad svojim životom. Prvi single s albuma, I Can’t Stop Thinking About You, govori o pogledu na praznu stranicu papira koja nalikuje polju snijega”, ispričao je Entertainment Weeklyju.

U jednoj novoj pjesmi, 50.000, pjeva o umiranju rock zvijezda inspiriran smrtima Lemmyja iz Motörheada, Davida Bowieya i Princea, kao i o smrti svog bliskog prijatelja glumca Alana Rickmana. “Bilo je to čudno vrijeme jer stalno misliš kako su ti ljudi besmrtni, a onda odjenom postanu kao i svi mi drugi – umru. Intrigira me ideja da je velik uspjeh usporediv s zaslijepljujućim svjetlom, no takvo svjetlo stvara i mračnu sjenu. Smatram kako mudrost jedino dolazi kad čovjek nauči navigirati i kroz to svjetlo, ali i tamu. Postajem filozofski nastrojen.”

Album izlazi u studenom

U trećoj pjesmi o kojoj je taj poznati glazbenik govorio, One Fine Day, opjevao je klimatske promjene obraćajući se direktno skepticima. “Molim se za to da su skeptici klimatskih promjena u pravu. Volio bih da su znastvenici u krivu! No, mislim da se klimatske promjene događaju. Ta pjesma je moj ironičan pogled na sve to”, otkrio je.

Njegov novi album izaći će, inače, 11. studenoga, a nadovezuje se na njegov konceptualni album The Last Ship iz 2013. godine na kojem je surađivao s glazbenicima iz sjevernoistočne Engleske (Brian Johnson iz AC/DC-ja, Jimmy Nail i Unthanks).