Sve je izglednije da Creed 2 iduće godine dolazi u kina; sad je Stallone to objavio na Instagramu

Stallone piše scenarij, a izgledno je da će i režirati

FOTO: Warner Bros. Pictures/YouTube/Screenshot

Sylvester Stallone na svom je Instagramu objavio sliku koja daje naslutiti da iduće godine stiže Creed 2. Slika prikazuje Stallonea i Michaela B. Jordana koji je vidno nabildaniji nego u Creedu, a u tekst ispod slike piše “Postajemo jači!!! 2018.”.

Stallone je već ranije izjavio kako planira započeti snimanje Creeda 2 početkom 2018., što sugerira da bi film mogao izaći oko američkog Dana zahvalnosti, odnosno krajem studenoga, kao što je bio slučaj s većinom njegovih prethodnika. Prvi dio Rocky spin-offa priskrbio je Stalloneu nominaciju za Oscara za najbolju sporednu ulogu, pa zapravo nije neobično što ima velike ambicije i za nastavak.

Vraća se i Dolph Lundgren kao Ivan Drago

U prvom dijelu je Michael B. Jordan utjelovio sina bivšeg teškaškog šampiona Apolla Creeda, glavnog Rockyjevog protivnika, a kasnije prijatelja. No kako se ne želi proslaviti samo zbog očevih uspjeha, Jordanov lik živi pod drugim imenom dok ne potraži Rockyjevu pomoć s ciljem da postane boksački prvak.

Unatoč malim šansama, uz Rockyjevu pomoć uspio je izboriti meč sa šampionom poluteške kategorije Rickyjem Conlanom, kojeg je glumio stvarni višestruki boksački šampion Tony Bellew. Po svemu sudeći u Creedu 2 će se susresti s Rusom Ivanom Dragom koji je u ringu ubio njegovog oca. Dolph Lundgren već naporno trenira kako bi reprizirao tu ulogu. No, Stallone je izjavio da će se i Rocky obračunati s Dragom, tako da bi u Creedu 2 moglo biti akcije za sve generacije Rockyjevih fanova.

Stallone će još jednom pisati scenarij, a izgledno je da će i režirati. Naime, redatelj prvog Creeda Ryan Coogler još uvijek radi na Black Pantheru, novom filmu u Marvelovom Cinematic Universeu koji je najavljen za sljedeću godinu, a već se zna da će sljedeće godine režirati Wrong Answers, također s Michaelom B. Jordanom.

https://www.instagram.com/p/BYg-HB0DcAW/