Svi na Facebooku bruje da se zatvara legendarni KSET, vodstvo kluba nas uvjerava da je ipak sve OK

Policija je upala u klub prošli tjedan, sad zatvaraju na 7 dana zbog radova

01.03.2014., Zagreb – Koncert Pankrta u KSET-u. Photo: Tomislav Curic/HaloPix/PIXSELL
FOTO: Tomislav Curić/PIXSELL

Ovih se dana na Facebooku pojavila panična i šokantna vijest. Zatvara se KSET, jedan od najlegendarnijih zagrebačkih klubova, pišu ogorčeni i zabrinuti ljubitelji dobre muzike. I to ne zbog nedostatka financija, ne zbog neke velike svađe organizatora. Iz najgoreg mogućeg razloga. Prevelike buke.

Ne vjerujte ovoj panici koja se diže na Facebooku, jer KSET se zatvara samo na kratko, dok ne riješe neke probleme.

Sve je počelo prije tjedan dana kada je u KSET-u nastupao stvarno dobar istarski bend Barbari. Iako je koncert trebao trajati gotovo do ponoći, nakon samo sat vremena sviranja u KSET je upala policija. Susjedi su se žalili na buku, policija je zahtjevala da se koncert prekine, a Barbare je bilo baš briga pa su odsvirali još jednu stvar. Ipak, nakon toga su morali prestati.

Nimalo glasniji nego inače

Malo nakon toga, klub je na svojoj službenoj stranici izdao vrlo kratko priopćenje što se zbiva i što planiraju napraviti. “Ne znamo zašto se ovo odjednom sada događa – nismo nimalo glasniji nego što smo bili posljednjih godina. Ono što vam možemo reći jest da radimo sve što možemo da se situacija riješi: od razgovora s predstavnicima stanara i policijskom upravom Trnje do konkretnih tehničkih zahvata na samom Klubu u svrhu sanacije buke.”

Prvo vam želimo svima sretan Uskrs u nadi da su vam trbusi sretni i zadovoljni! :) A drugo, imamo potrebu posebno se…

Gepostet von KSET am Sonntag, 5. April 2015

Tko god je usred koncerta u KSET-u morao izaći van na svježi zrak zna da buka oko kluba nije zanemariva. Svjesni su toga i u KSET-u. “Razumijemo da susjedima nije lako, zato se i držimo radnog vremena te pokušavamo što više smanjiti razinu zvuka izvan KSET-a”. No, s druge strane, u neposrednoj okolici kluba nema stanara. Zgrade su ipak udaljene nekih pedesetak metara, a klub sam po sebi nije toliko velik da bi mogao stvarati baš nesnosnu buku.

Zatvoreno zbog radova

Jučer je vodstvo kluba za portal muzika.hr pojasnilo što se zapravo događa. “Od 13. do 19. travnja vršit će se radovi u cilju smanjenja buke u klubu pa samim time neće niti biti programa u KSET-u”, navode na muzika.hr. Da, tehnički se KSET zatvara zbog buke. Ali ga nije zatvorila policija, gradske vlasti ili ministarstvo kulture kako su neki navodili na svojim Facebook profilima.

Zatvorili su ga sami, baš zato da bi dobrovoljno pokušali riješiti problem. Program se normalno nastavlja od 20. travnja, a mi u Telegramu mu se veselimo. I podržavamo ih prenošenjem još jedne njihove poruke: “Hvala svima koji su uz nas, nastavite nas podržavati dolaskom na programe jer – ako publike nema, represija je već pobijedila”.