Tarantino, izgleda, ne može snimiti film bez psovki; nagovorio je producente da novi Star Trek bude 'R-Rated'

Quentin Tarantino i J.J. Abrams rade novi Star Trek za Paramount

FOTO: Screenshot

Nedavno smo objavili da Quentin Tarantino s J.J. Abramsom snima novi Star Trek film. Paramountu se svidjela ideja koju su Tarantino i Abrams predložili te su ubrzano krenuli u taj projekt.

Tarantino će režirati novi Star Trek film, a Abrams će biti izvršni producent, a kako Indie Wire sad doznaje, Paramount i Abrams pristali su na Tarantinov uvjet da novi Star Trek dobije R rated status prema klasifikaciji Motion Picture Association of America (MPAA rating).

Novi Star Trek će sadržavati scene za odrasle

Dosadašnji Star Trek filmovi su po toj klasifikaciji dobili PG-13 rating koji upozorava roditelje da neki sadržaji nisu pogodni za djecu mlađu od trinaest godina. Ukratko: to znači da u takvim filmovima nema psovki ni golotinje.

R rating pak znači da osobe mlađe od 17 godina moraju biti u pratnji roditelja ili odrasle osobe ako žele pogledati film. Također potiče roditelje da se raspitaju o filmu prije nego što povedu svoju djecu u kino, budući da takvi filmovi sadržavaju tzv. “scene za odrasle”, dakle golotinju, psovke, konzumiranje alkohola i droga, i slično.

U Star Trek: Discoveryju smo prvu puta čuli ‘fuck’

Deadline doznaje da je Tarantino proveo više sati u razgovorima s potencijalnim scenaristima, a glavni kandidati su Mark L. Smith, Lindsey Beer (Godzilla vs. Kong) i Drew Pearce (Iron Man 3, Sherlock Holmes 3). Najizglednije je ipak da će scenarij pisati Mark L. Smith koji je napisao scenarij za odličan Revenant, za koji su redatelj Alejandra Gonzáleza Iñárritua i Leonardo DiCaprio osvojili Oscara.

Taj R rating znači da će Tarantinov Star Trek biti prvi u kojem se psuje (jer se u svim njegovim filmovima dosta psuje), a nije isključeno da će biti i nešto golotinje. To ipak neće biti presedan u psovanju u Star Trek svijetu, za to se pobrinula nova serija Star Trek: Discovery u čijoj petoj epizodi Choose Your Pain jedan od likova po prvi puta u povijesti franšize kaže “fuck”.

Tarantino paralelno radi na filmu prema istinitoj priči

Star Trek je drugi projekt na kojem trenutno radi Tarantino. Nedavno je najavio da za Sony snima svoj deveti film (prvi koji ne snima za Weinstein Company nakon već poznatih optužbi za seksualno zlostavljanje njegova vlasnika).

Film koji zasad još nema službeni naslov bit će Tarantinov prvi kojim se bavi stvarnim događajima, a na svoj način će obraditi priču o Obitelji Manson i ubojstvu Sharon Tate.