Telegramov fotograf dobio još jedno prestižno priznanje (doduše, opet ne za rad na Telegramu)

Borko Vukosav dobitnik je Dekanove nagrade za izložbu fotografija 'Jezera'

19.03.2012., Zagreb - Mladi fotograf Borko Vukosav.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Prije manje od mjesec dana, objavili smo članak o našem fotografu Borku Vukosavu. Osvojio je tada, uz Katarinu Ivaniš Kardum i Lovru Artukovića, prestižnu nagradu T-HTnagrada@msu.hr. Ugledni međunarodni žiri je fotografije našeg mladog fotografa izabrao među 166 pristiglih radova i na kraju mu dodijelio nagradu. Bilo je to za ciklus ‘Jezera’ koji je snimio 2014. analognim fotoaparatom.

Danas je Borko primio još jedno bitno i veliko priznanje – dodijeljena mu je Dekanova nagrada. Vukosav je student druge godine MA studija Snimanja s usmjerenjem na fotografiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a dekan Borna Baletić odlučio ga je nagraditi, između ostalog, i za izložbu fotografija ‘Jezera’ za koju je već primio prestižnu nagradu T-HT-a i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

11165238_10206530900861472_4179886735739436376_n

Borko Vukosav je, inače, jedan od najtalentiranijih fotografa svoje generacije koji je izlagao po festivalima i galerijama diljem svijeta, osvajao brojne nagrade, a o njemu su pisali brojni kritičari i teoretičari fotografije, kao i književnici – Miljenko Jergović jedan je od njegovih najvećih obožavatelja. Vukosav je od samog osnutka Telegrama član fotografske redakcije.