Nekad je nužno odabrati stranu

Telegramov suradnik Filip Filković režira SF film Posljednji bunar koji nam zvuči ozbiljno intrigantno

U filmu glume Alen Liverić, Mia Biondić i Ozren Grabarić

FOTO: Filip Filković Philatz

Ovih dana u okolici Zagreba počinje snimanje kratkog znanstveno-fantastičnog filma Posljednji Bunar redatelja Filipa Filkovića Philatza, Telegramovog suradnika i urednika videoprodukcije.

“Godina je 2037. Europa je u stanju potpunog raspada. Vlasnik posljednjeg bunara prirodne čiste vode živi u Hrvatskoj. Nakon što prodaja vode simpatičnoj obitelji pođe po zlu i završi u krvoproliću, postaje zamjenski otac i suprug. Ali kada bunar presuši, primoran je odraditi još jednu, posljednju trgovinu”, kažu autori o radnji filma.

Futuristički set na imanju pored Zagreba

tlw_skice01
Storyboard za film Filip Filković Philatz
Još skica za film
Još skica za film Filip Filković Philatz

Futuristički filmski set upravo se podiže na i u okolici malog dislociranog imanja u blizini Zagreba, na kojem se odvija radnja ovog distopijskog filma, u kojem posljednji izvor pitke vode generira niz nepredviđenih i ekscesnih problema.

Neprepoznatljivi Alen Liverić

tlw_glumci
Glume Liverić, Biondić, Grabarić i Ida Rogić Filip Filković Philatz

U filmu glumi gotovo neprepoznatljivi Alen Liverić, glumac koji je za ovu ulogu drastično promijenio izgled te pustio podulju bradu i kosu. Uz njega se pojavljuju Mia Biondić, Ozren Grabarić te mlada nada Ida Rogić. Scenarij za Posljednji Bunar potpisuje Velimir Grgić, a produkciju Antitalent.

Neobičan teaser

Posljednji Bunar debitantski je Filkovićev film koji je prepoznao i odlučio sufinancirati Hrvatski audiovizualni centar, a prije nekoliko tjedana pušten je i dosta neobičan teaser pod nazivom Dobra voda. Filković je inače poznat i po HRT-ovom serijalu Lovac na bilje, čiji je ujedno autor, redatelj i scenarist, a iza sebe ima i dva online serijala Infiltracija te Šumski Kuhar koje je radio za Telegram.

Filković je radio i niz video spotova za domaće i strane glazbenike te reklamnih video kampanja, a dobitnik je i filmske nagrade Oktavijan na Danima hrvatskog filma.