The Tiger Lillies nakon 13 godina u Zagrebu. Glazbeni 'majstori začudnog' nastupaju u svibnju u Kinu SC

Kultni londonski punk kabaret bend nastupit će 11. svibnja u Kinu SC

FOTO: PROMO

Kultni londonski punk kabaret bend The Tiger Lillies nastupit će 11. svibnja u Kinu SC u Zagrebu, čime se ovi “majstori svega začudnog u glazbi” nakon 13 godina vraćaju pred zagrebačku publiku.

PROMO

The Tiger Lillies nastali su 1989. u Londonu. Bend čine Martyn Jacques kao glavni vokal i harmonikaš, Adrian Stout na kontrabasu i Budi Butenop na bubnju.

Dobitnici nagrade Olivier

Njihov glazbeni stil teško je definirati. Independent ih je opisao kao “provokativni i avangardni trojac koji kombinira kabaret, vodvilj, music hall i ulični teatar”. Kao izravne uzore, uvijek izdvajaju Bertolda Brechta i Kurta Weilla, posebice njihovo remek-djelo “Operu za tri groša”, te atmosferu predratnog Berlina.

The Tiger Lillies bave se temama kao što su zvjerstva, blasfemija, prostitucija i svi mogući poroci pod egidom “ništa ljudsko nije mi strano”. Bend je 2002. osvojio prestižnu kazališnu nagradu Olivier, a album “The Gorey End” iz 2020. bio je nominiran za Grammy u kategoriji najboljeg crossover albuma.

U svojoj 35-godišnjoj karijeri imaju više od 40 objavljenih albuma, a pojavljivali su se i u brojnim filmovima, televizijskim showovima, izdali su i nekoliko knjiga.

PROMO