Nekad je nužno odabrati stranu

Tom Cruise je napokon službeno potvrdio uzbudljivu vijest; iduće godine snima se Top Gun 2

Ne zna se tko će biti redatelj ni tko se, osim Cruisea, vraća od glumaca

Tom Cruise kao Maverick
FOTO: Movieclips/YouTube/Screenshot

U sklopu promotivne turneje na kojoj predstavlja svoj najnoviji film, Mumiju, Tom Cruise je u utorak gostovao na australskoj televiziji u jutarnjoj emisiji Sunrise i konačno službeno potvrdio: snima se Top Gun 2. Priče o mogućem nastavku krenule su nedugo nakon što je originalni film postao hit još 1986., a prije pet godina glasine o nastavku opet su se pojavile u medijima, međutim, Tony Scott, redatelj Top Guna, u međuvremenu je preminuo i projekt je stavljen na pauzu.

No, stvar se prije dvije godine opet aktivirala, a u siječnju prošle godine, Cruise je na Twitteru objavio fotku s producentom Top Guna, Jerryjem Bruckheimerom, uz komentar da se našao s njim kako bi “pričali malo o Top Gunu 2”, nakon čega ponovno dugo nismo dobili nikakve informacije. No, kad ga je jučer voditeljica Sunrisea pitala može li potvrditi da snima Top Gun 2, Cruise je otvoreno odgovorio: “Istina je, počet ćemo ga snimati vjerojatno iduće godine, to će se definitivno desiti”, dodavši kako je to prvi put da je javno potvrdio glasine o snimanju nastavka.

Ne zna se redatelj ni tko su drugi glumci

Top Gun bio je jedan od najvećih hitova 1986. godine, a uz Cruise kao Mavericka, gledali smo Vala Kilmera kao Icemana, Anthonyja Edwardsa kao Goosea i Kelly McGillis kao Charlie. Koliko će glumaca iz originala glumiti u nastavku, još se ne zna. Također, ne zna se ni tko će biti redatelj, jer je Tony Scott – brat Ridleya Scotta koji je režirao original – 2012. godine počinio samoubojstvo skokom s mosta u Los Angelesu.

Prema napisima IMDB-a, nastavak će producirati Bruckheimer (Policajac s Beverly Hillsa, Bad Boys) i David Ellison (Mission Impossible: Ghost Protocol, Star Trek Into Darkness). Cruiseov zadnji film, Mumija, u naša kina dolazi 8 lipnja.