Tom Hardy će glumiti ratnog izvjestitelja u film o ratu u Bosni baziranom na memoarima Anthonyja Lloyda

Film će se zvati 'My War Gone By, I Miss It So'

FOTO: AFP

Tom Hardy započeo je glumačku karijeru u seriji Združena braća, odmah nakon toga je bio ranger u Padu crnog jastreba, upravo ga gledamo u kinima kao vojnog pilota u Nolanovom Dunkirku, a uskoro se ponovno vraća ratnom filmu. Glumit će britanskog ratnog izvjestitelja za vrijeme rata u Bosni, a ujedno će i producirati film.

My War Gone By, I Miss It So snimat će se prema memoarima Anthonyja Lloyda, ratnog izvjestitelja kojeg će Hardy utjeloviti, a film će dosljedno knjizi prikazati sve aspekte Lloydovog života, uključujući njegova iskustva s britanskom vojskom, traume zbog rastanka roditelja, otuđenost od oca i tešku ovisnost o heroinu.

Druga suradnja O’Connora i Hardyja

Lloydova kompleksna životna priča odmah se svidjela Hardyju, a s mnogim njezinim aspektima se mogao poistovjetiti (i sam je vodio dugu borbu protiv ovisnosti o alkoholu i drogama). “My War Gone By je brutalna ali i osjećajna priča koja podjednako dobro ilustrira strahote rata koliko i samu prirodu ovisnosti”, izjavio je Hardy.

Film će se u pozadini baviti upravo problemom ovisnosti. Naime, Lloyd je potekao iz obitelji s dugom vojnom tradicijom koju je on prekinuo. Stoga je odlučio iskusiti rat iz prve ruke, iako je već bio teški ovisnik o heroinu te se zaputio u Bosnu kao izvjestitelj. U Bosni se usred rata uspio skinuti s heroina, zamjenivši tu ovisnost s ovisnosti o adrenalinu. Nakon Bosne izvještavao je s Kosova te iz Čečenije, Sierra Leonea, Afganistana i Iraka.

“U Anthonyjeve memoare zaljubio sam se nakon prve stranice. Njegov osobni prikaz rata kroz oči ovisnika usred najkrvavijeg sukoba u Europi od 2. svjetskog rata, koji drogu mijenja za ovisnost o ratnom kaosu je Anthonyjeva osobna ‘Apokalipsa danas’. Čast mi je što imam priliku prenijeti njegovu priču”, rekao je Gavin O’Connor koji će režirati film. Bit će to druga suradnja O’Connora i Hardyja. Njihov prvi zajednički film, Ratnik, zaradio je odlične kritike i nominaciju za Oscara.